Címlap Közélet Világrekordra...

Világrekordra hajtanak! 26 órán keresztül kondiznak Komlón: buszsofőr, katonanő és egy 14 éves ökölvívó is versenyben van

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindennapi verseny zajlik Komlón: 24 órán keresztül kondiznak 5 perces szünetekkel a résztvevők. Péntek este kezdtek és szombatig meg sem állnak. Aki itt végez, valószínű bekerül a világrekordok könyvébe is, hiszen ilyen megmérettetés sehol máshol nincs a világon. 

A legfiatalabb egy 14 éves, a legidősebb egy 60 esztendős buszsofőr

Sinka „Popey” Zsolt erősember is részt vesz a versenyen, 60-szoros világrekorder

– Elképesztő munkát végeznek azok, akik erre a versenyre jelentkeztek – mondta Lassan Zoltán, akit a legtöbben az egyik valóságshow Pongójaként ismernek. A komlói megmérettetésre előzetesen százan regisztráltak, de csupán 26-an kezdték meg a versenyt – teszi hozzá.

A legfiatalabb egy tehetséges ökölvívó, aki a szüleivel együtt érkezett. De a sportolók sorában ott egy katonanő is a Magyar Honvédségtől.

– Hihetetlen, hogy milyen precizitással végzi az edzéseket a Magyar Honvédség munkatársa. Férfiakat megszégyenítő módon hajt és már az felért egy versennyel, ahogy Komlóra érkezett, hiszen péntek 12 órán át dolgozott, majd ezután vállalta be a 24 órás edzést a konditeremben – mondta Pongó.

Bruttó 26 órát tolják az edzést a különböző edzőtermi gépeken, 5 perces szünetekkel

Angyó István buszsofőr

– A versenyt több bíró is figyeli. Nézik az edzések precizitását, hosszát és persze a versenyzők állapotát is. Aki esetleg lazsálna, azt figyelmeztetik. Itt nem egymással, hanem az idővel és kitartással versenyeznek – hangsúlyozta Pongó, aki hozzátette: még azt is mérik, hogy egyik gépről a másikra hány perc alatt ér át a versenyző. Azaz permanens mozgást kell végezni 24 órán keresztül. A 26 óra pedig úgy jön ki bruttóban, hogy az 5 perces szüneteket is le kell dolgozni.

Speciális étrend szükséges, ami a testet fitten tartja

– Csirkemell, bulgur és egyéb szénhidrátdús ételeket esznek a versenyzők. Itt a kitartásra kell játszani, így az agy-izom kapcsolatot is ápolni kell, hogy tiszta maradjon az agy és tudja vezérelni az izmokat. Ehhez speciális étrend kell – mondta.

Aki végignyomja, az Guinness-rekorder

Csanálosi Zsolt 14 esztendős. A szülei engedélyével érkezett.

A nettó 24 órás edzés Guinness-világrekord-kísérlet. 2020-ban hirdették meg először és minden évben egyszer megtartják. Ha most 12-en elvégzik a 24 órás edzést, akkor a komlói verseny világrekorder lesz.

Szombat este 9 óráit tart a megmérettetés a volt bányászfürdőben. Szurkolunk!