Címlap Gazdaság A Beretta nyi...

A Beretta nyit gyárat Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországi lőszergyártásról írt alá szándéknyilatkozatot az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt., valamint az olasz Beretta vállalatcsoport képviseletében a tulajdonos, Pietro Gussalli Beretta, a honvédelmi miniszter ellenjegyzésével Budapesten – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztert idézve azt írták: az N7 védelmi ipari holding és a nagy hagyományokkal rendelkező olasz Beretta vállalatcsoport közti szándéknyilatkozat aláírásával

két új – a Magyar Honvédség számára nagyon fontos – lőszerfajtát is Magyarországon gyártanak majd.

A miniszter közlése szerint „a 7.62 milliméteres és a 12.7 milliméteres lőszer többek között a már jól ismert Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez szükséges”.

„Mindkét eszközünk gyártása Magyarországra került, nemsokára pedig már a muníció is itthon készül” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A miniszter hangsúlyozta:

„a jelenlegi biztonsági helyzetben mindkét lőszertípusra kiemelten nagy igény mutatkozik, a hazai gyártással azonban növelni tudjuk az ellátásbiztonságot. Ezzel egyidőben pedig hosszútávon exportgyártásra is berendezkedhetünk, így növelve és erősítve a magyar gazdaságot”.

(MTI)