A pécsi csapat egyik legjobbja, Meleg Gergő ezúttal 13 pontot szerzett a Cegléd ellen (Fotó: NKA Pécs/Rébay Viktor)
Címlap Sport Készülhetnek ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harmadszor is legyőzték a Ceglédet, így 3-0-ra megnyerték a negyeddöntős párharcot a pécsi akadémisták, akik ezzel bejutottak a legjobb négy közé, és tovább küzdhetnek a bajnoki címért.

Az első két mérkőzés fölényes pécsi sikerei alapján sejteni lehetett, hogy a harmadik összecsapáson sem születik egetrengető meglepetés. Nem is született. A ceglédiek becsületére váljék, az első félidőt izgalmassá, szorossá tudták tenni, így a nagyszünetben csak öt ponttal, 45-40-re vezettek Meleg Gergőék. A folytatásra azonban beindultak a házigazdák, akik a harmadik negyedben alaposan elhúztak ellenfelüktől, s végül magabiztos, 86-61-es győzelmet arattak.

A negyeddöntős párharcot 3-0-ra nyerte meg az NKA Pécs, amely így bejutott a legjobb négy közé, és készülhet az elődöntőre.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Úgy fejeztük be ezt a párharcot, ahogy szerettük volna, három mérkőzés alatt meg tudtuk nyerni. Ahogy a negyeddöntő rajtja előtt mondtam, egyetlen csapatot sem egyszerű megverni zsinórban háromszor, nagyon örülök annak, hogy nekünk ez most sikerült. Gratulálok a ceglédieknek is, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakra!

NKA Pécs–Ceglédi KE 86-61 (20-20, 25-20, 23-11, 18-10)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Kovács Nimród, Vadász Csaba, Borgula György. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 5, Kovács P. 7/6, Kollár 7/3, Meleg G. 13/3, Djordjevics 18/6. Csere: Lados 6/3, Meszlényi 10/3, Benke 2, Scherer 11/6, Rátvay 3, Kazy 1, Herger 3. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Ceglédi KE: Csaba Gy. 14/6, Tóth Z. 11/6, Velkey 6, Kalassai 6/6, Karavdic 17/3. Csere: Berkics 3, Fodor, Kovács B., Csákvári 4, Kozma. Vezetőedző: Siska János.