Címlap Balhé A főtermináto...

A főterminátorra tolta az értelmetlen pécsi telefonkampányt a polgármester, ő maga elhajolt az egyenes válaszok elől!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kéretlen hívásokkal "közvélemény-kutatott" utólag Péterffy Attila, két hónnappal azután, hogy mindent eldöntöttek. Kedden az derült ki, hogy az egész mögött a Pécs Jövője Egyesület áll, amelynek elnöke a polgármester főátvilágító, elszámoltató terminátora, Bodnár Imre.

Nem vállalta a felelősséget Péterffy Attila a teljesen értelmetlennek tűnő, kisebb botrányt kavaró, és a feljelentésig jutó kéretlen telefonos kampányáért, amely során buzgón hívogatta a pécsieket húsvét előtt a Pécsett nem létező „akkumulátorgyár” ügyében.

Inkább az egészet rátolta Bodnár Imre ügyvédre, pontosabban arra az egyesületre, amelynek Bodnár az elnöke.


A keddi közgyűlésen Berényi Zoltán, az ÖPE-KDNP képviselője szeretett volna választ kapni Péterffy Attilától arra, hogy mégis milyen adatbázisból szedték elő az ő titkos telefonszámát, amelyet csak a családja használ, arról senki nem tud. Eddig összesen három idegen hívást kapott erre a titkos – telefonkönyvben sem szereplő – vonalra: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely kereste meg a tavalyi kampányban, illetve most Péterffy Arttila – magyarázta.

Berényi lényegében azokat a kérdéseket tette fel a polgármesternek, amelyeket a Pécs Aktuál is korábban, és ahogy mi, úgy ő sem kapott érdemi válaszokat.

Mutatjuk a polgármester reakcióját:

Péterffy Attila tehát nem tudta megválaszolni, hogy

  • mennyibe került a kéretlen telefonos kampánya,
  • ki és mennyit fizetett ezért, és miből,
  • milyen felhatalmazás alapján és milyen adatbázisból jutottak hozzá a pécsiek telefonjaihoz – és baranyaiak elérhetőségéhez is -,
  • és úgy egyáltalán, mi szükség volt erre a „közvélemény-kutatásra” utólag, hiszen egy két hónapja eldöntött ügyben kérdezgette a pécsieket Péterffy Attila. Vagyis miért nem a döntés előtt kérdezték meg a pécsieket

– érdeklődött Berényi Zoltán.

A képviselő egyébként pár napja jelentette be a Fidesz frakcióvezetőjével közösen, hogy feljelentést tesznek az ügyben, mert szerintük a pécsiek személyes adataival élhettek vissza Péterffyék, és tisztázni kell azt is, hogyan szerezték meg a pécsiek megántelefonszámait.


A feljelentés hírére reagált a városvezető frakció, de a hosszú közleményben a személyeskedésen kívül érdemi választ egyik problémás kérdésre sem adtak.

Péterffy Attila most azt tanácsolta Berényinek, hogy forduljon a Pécs Jövője Egyesülethez. Ennek a szervezetnek az elnöke viszont nem más, mint a polgármester ügyvéd-átvilágító-elszámoltató terminátora: Bodnár Imre.


(Borítóképünk forrása: Facebook / Bodnár Imre saját fotója, önmagáról)