Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszaélhettek a pécsiek személyes adataival abban a polgármesteri kampányban, amely során egy budapesti telefonszámról hívogatta a városlakókat Péterffy Attila a napokban.

Az ügy kísértetiesen hasonlít a tavalyi választási kampányban bevetett Márki-Zay Péter-féle SMS-cunamihoz, amelyet DatAdat-botrányként is ismerni lehet – közölte a pécsi ellenzék ma sajtótájékoztatón. Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője, és Berényi Zoltán, az Összefogás Pécsért képviselője azt mondták: a hatósághoz fordulnak a kéretlen telefonhívások miatt.

– Engem is elért Péterffy Attila, de egy olyan titkos telefonszámon, amelyet soha, senkinek nem adtam meg, csak a család ismeri.

Eddig háromszor érkezett erre „idegen” hívás: tavaly Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely keresett, most meg Péterffy Attila

– jelentette ki Berényi, és le is játszotta a rögzített telefonhívást a sajtó előtt.

Csizmadia Péter közölte, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak első körben, hogy vizsgálják ki, Péterffy Attila honnan szerezte meg a pécsiek telefonszámait, és mennyire volt ez jogszerű. Gyaníthatóan ugyanis nem volt az szerintük, és vélelmezhetően ugyanabból a tiltott adatbázisból dolgozhattak Péterffyék, mint a választási kampány idején az egyesült baloldal.

Fura hívások, bézik kampány

Amint arról a Pécs Aktuál elsőként beszámolt, kéretlen hívásokkal „közvéleménykutatott” a napokban Péterffy Attila egy nem létező ügyben, de inkább néz ki eléggé bézik politikai kampánynak az akció. Ugyanis már a kérdése és az „ügy” is értelmetlen, hiszen nem létezik, és nem is létezhet.

Részleteket ebben a cikkben írtuk meg:

Megírtuk azt is, hogy nem csak pécsieket hívott fel a polgármester, hanem baranyai falvakban élőket is eltalált – köztük például Egerágat.