Az biztos, hogy érdemes lesz ma kimenni az NKA Arénába, mert a pécsi csapat játékosai nagyon szép dolgokra képesek!
Címlap Sport Két hazai kos...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újoncként nagyon jól szerepel az élvonalban az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, amely a rájátszásba kerülésért harcol. Ma (19.00) rendkívül fontos bajnoki vár a pécsi srácokra, ugyanis egyik riválisukat, a Kaposvárt fogadják – az NKA Arénában nyerniük kell! A nők is belevágnak a folytatásba a hétvégén, vasárnap lépnek pályára.

A pécsi férfi csapat a két ünnep között zárta a tavalyi évet, hiszen december 29-én játszották le a Falco elleni bajnokit. A jelenlegi legjobb magyar csapat, a címvédő, egyben a tabella jelenlegi éllovasával szemben nem volt sansz a győzelemre, de azt jó volt látni, hogy a szurkolókat vonzza a minőségi kosárlabda – tele volt a csarnok!

Ma teljesen már meccs vár az NKA Universitas Pécsre! Olyan ellenfelet fogad ugyanis, amely mögött áll a tabellán, és reális esély van arra, hogy az NKA Arénában hazai győzelem szülessen. A Kaposvár jelenleg a 11. helyet foglalja el, míg Kovács Péterék a 9. pozícióban állnak, s rendkívül fontos lenne maguk mögött tartaniuk a somogyi alakulatot. A szezon eddigi részében már bizonyították a pécsiek, hogy szinte bárkivel felveszik a versenyt, hazai pályán pedig különösen jó teljesítményre képesek szurkolóik segítségével, úgyhogy ha ma mindent beleadnak, nagyon szép új évi (sport)ajándékkal kedveskedhetnek drukkereiknek!

– Úgy gondolom, ezen a meccsen az fog nyerni, aki bátrabb és keményebb lesz – fogalmazott a pécsi csapat vezetőedzője, Goran Tadic. – Nagyon remélem, hogy emelni tudunk a teljesítményünkön, és megmutatjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amit az előző két mérkőzésünkön mutattunk. Arra kérem a szurkolóinkat, hogy jöjjenek el erre a fontos bajnokira, segítsenek nekünk a lelátóról, és persze élvezzék ezt az izgalmasnak ígérkező összecsapást!

Az élvonalbeli pécsi csapatok közül a férfiak tehát már ma letudják 2024 első bajnokiját, a lányok még egyet aludhatnak a kezdésig. Az NKA Universitas Pécsi női gárdája ugyanis vasárnap (18.00) indítja az évet, amikor is a Ceglédet fogadja. Miután Rátkai Eszterék január 11-én nagyon fontos mérkőzést vívnak az Európa Kupában (Törökországban lépnek pályára a nyolcaddöntőben), a tabella utolsó helyezettje elleni meccs egy kifejezetten jó összecsapás lehet a ráhangolódásra – persze senki se feledje, egyetlen győzelmet sem adnak ingyen, tehát a vasárnapi bajnokit sem lehet félvállról venni!

Kosárprogram

Január 6., szombat, 19.00: NKA Universitas Pécs–Kometa Kaposvári KK.

Január 7., vasárnap, 18.00: NKA Universitas Pécs–VBW CEKK Cegléd.