Simon Zsófia nagyon tartalmas, eredményes pályafutást tudhat a háta mögött – eljött a búcsú ideje
Címlap Sport Kiharcolták a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bajnokság utolsó szakaszánál tart a pécsi nőikosárlabda-csapat, az NKA Universitas Pécs, amely sikerrel vette a Vasas Akadémia elleni párharc első akadályát: hazai pályán hét ponttal győzött.

Ünnepélyes pillanatok előzték meg a mérkőzést, ugyanis a pécsi klub és a szurkolók elbúcsúztatták Simon Zsófiát, aki befejezi játékospályafutását. Simi (ahogy mindenki ismeri) nem csak a pécsi csapatban, a magyar válogatottban is sokat tett le az asztalra, ott volt a 2017-es Európa-bajnokságon, amelyen az olaszok egy ponttal voltak jobbak a nyolcaddöntőben… Több mint két évtizedes pályafutás áll a háta mögött nem akármilyen sikerekkel: a Győrrel és a Sopronnal is bajnok lett!

Az 5. helyért megkezdett párharc hazai pályán sem volt könnyű, az NKA Universitas Pécsnek alaposan meg kellett dolgozni a győzelemért. A nagyszünetben nyolc ponttal (31-39) a vendégek vezettek, vagyis elég rosszul állt Weningerék szénája, ám a folytatásban bizonyították, hogy jobbak, mint ellenfelük. A harmadik negyedben fordítottak, s miután az utolsó felvonást is megnyerték, végül 68-61-es győzelmet arattak.

A két győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet az NKA Universitas Pécs, a második meccsre szombaton kerül sor a fővárosban.

Jovan Gorec: – Ez egy nehéz mérkőzés volt nagyon döcögős kezdéssel. Régóta nem játszottunk már. De a lányok a második félidőre úgy jöttek ki, hogy motiváltak voltak, és így sikerült is nyernünk. A munkánknak még nincs vége. A legjobbunkat kell hozni vendégként is, nem lesz könnyű, mert harcolni fognak, akárcsak ma. Remélem, hogy mezőnyből eredményesebbek leszünk, mert ez ma komoly gondot jelentett. Jobb formában kell pályára lépnünk.

NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia 68-61 (18-22, 13-17, 23-10, 14-12)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5. helyért, 1. mérkőzés. Pécs, NKA Aréna. V.: Farkas Gábor, Varga-Záray Katalin, Kovács Nimród. NKA Universitas Pécs: Tadic 10, Weninger 2, M. Williams 5/3, Mérész 8, P. Williams 6. Csere: Wallace 14/3, Olawuyi, Smailbegovic 13/6, Simon Zs. 3/3, Kiss A. 1, Laczkó 6. Vezetőedző: Jovan Gorec. Vasas Akadémia: Taylor 6, Tóth 17/6, Allen 9, Jáhni 9/3, Budácsik 14. Csere: Madár E. 2, Boros B. 2, Gelei, Salamon 2, Kádár, Madár K. Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Simon Zsófiát az NKA Universitas Pécs ügyvezetője, Kond Árpád köszöntötte a mérkőzés előtt egy gyönyörű virágcsokorral