Címlap Sport Kimenekülnéne...

Kimenekülnének a langyos vízből

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában tart a felkészülés a PTE-PEAC női kézilabdacsapatánál, amely a következő szezont is az NB II-ben tölti – Papp László együttese szeretne minél előbb osztály váltani, felkerülni a második vonalba.

Az előző, a koronavírus-járvány miatt csonkára sikeredett szezonban a második helyen zárt a PEAC, csak a Siófok U22-es gárdája tudta megelőzni. Nagy kár érte, hogy nem mehetett végig a bajnokság, mert a pécsi egyetemistáknak reális esélyük volt az első helyre, s ezzel a feljutásra: az elsőt és a másodikat négy pont választotta el úgy, hogy a Siófok egy meccsel többet játszott, ráadásul a folytatásban a Balaton-partiak még jöttek volna Pécsre.

De ez már a múlt, a PEAC-nál most arra koncentrálnak, hogy a 2020/2021-es idényük jól sikerüljön. A felkészülés eddig eltelt néhány hete bizakodásra ad okot, úgy tűnik, ismét ütőképes csapat formálódik a tapasztalt tréner, Papp László keze alatt.

– Nagyon jól megy a munka, a hozzáállással sincs semmi problémám – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Papp László. – Annak ellenére, hogy ez egy amatőr osztály, tehát mindenki munka és tanulás mellett kézilabdázik, nem lehet panaszom az edzéslátogatottságra. A keretünkben történtek változások, Füzesi Rita és Vincze Orsolya abbahagyta, Kanyó Viktória pedig Mohácsra távozott, de érkezett a Kozármislenytől Kozsán Vivien és Halmai Pálma, valamint Mohácsról Dittrich Zsófia. Emellett pedig a mislenyiek első osztályú ifi csapatától is kapunk játékosokat, ha szükség van rá.

A mezőny erőviszonyairól egyelőre korai beszélni, sok a változás, ugyanakkor ha az előző bajnokságot vesszük alapul, továbbá hozzátesszük, hogy a PEAC erősödött, nyugodtan kijelenthető, hogy szép szezon elé néz az egyetemista csapat az NB II Dél-nyugati csoportjában.

– A PEAC-nál van egy hosszabb távú stratégiai terv, 2023-ban lesz száz éves az egyesület, addigra a női kézilabdának fel kellene kerülnie a második vonalba. Ha van rá sansz, akkor mi már természetesen most megpróbálunk a dobogó tetején végezni, s ennek köszönhetőn kivívni a feljutást az NB I B-be. Örülök neki, hogy reális célokat fogalmaznak meg a klubnál, nem akarnak a langyos vízben tocsogni, mert így érdemes a pécsi kézilabdáért dolgozni – tette hozzá Papp László.

A bajnokság szeptember közepén rajtol, a PEAC 13-án játssza első meccsét, amelyen a BVSC-Zuglót fogadja.