A szerbek elleni győzelmet követően érthetően hatalmas volt az öröm: Kiss Virág (balra) itt Török Ágnessel élvezi ki a pillanatot (Fotó: FIBA)
Címlap Sport Kiss Virág: „...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolc évvel ezelőtt teljesen elege volt a kosárlabdából, abba is hagyta annak ellenére, hogy nem sokkal korábban az U17-es világbajnokságon beválasztották az All Star ötösbe, vagyis akkor a posztján őt látták a világ legjobbjának. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke, Kiss Virág visszatért, s milyen jól tette: most a magyar válogatottat repíti kiváló játékkal az Európa-bajnokságon.

Nagyon sok sportszerető magyarnak szerzett örömet azzal a nőikosárlabda-válogatott, hogy az Izraelben és Szlovéniában zajló Európa-bajnokságon megnyerte a csoportját, s ezzel beverekedte magát a legjobb nyolc közé, csütörtökön negyeddöntőt vív a csehek ellen. A bravúrhoz az kellett, hogy Székely Norbert együttese legalább öt ponttal legyőzze a címvédő szerbeket a harmadik csoportmeccsen: 81-75 lett a vége a javunkra, vagyis sikerült!

Köszönhetően többek között Kiss Virágnak. A 25 éves center ugyanis dupla-duplázott ezen a nagyon fontos összecsapáson, egyértelműen a meccs legjobbja volt a maga 21 pontjával és 11 lepattanójával. Ahhoz képest, hogy nyolc éve abbahagyta…

– Beszéltük is a lányokkal, mennyire hihetetlen, hogy nyolc éve abbahagytam, most meg itt vagyok, itt vagyunk! – mesélte a Pécs Aktuálnak Kiss Virág, akit Ljubljanában értünk utol. – Természetesen nagyon örülök neki, hogy így alakult. Miként annak is, hogy ilyen jól megy a játék: a klubcsapatomban már képes voltam hosszabb távon stabil teljesítményt nyújtani, de ez eddig nem mindig sikerült a válogatottban. Most viszont úgy érzem, hogy itt is megtaláltam a helyemet. Pedig ez egy teljesen más szint, más szituáció, hiszen tizenkét olyan játékos van a csapatban, akiknek ugyebár nem áll a rendelkezésükre egy teljes szezon ahhoz, hogy összecsiszolódjanak, mégis minden klappol.

Olyannyira, hogy a csehek elleni győzelemmel a négy közé juthat a magyar válogatott! Kiss Virág szerint az eddigi siker elsősorban annak köszönhető, hogy nagyon jól összeállt ez a csapat, olyan játékosok alkotják, akik a korosztályos együttesekben sokat játszottak együtt:

„A pályán belül és azon kívül is erős a kémia! Nincs széthúzás, bízunk egymásban, harcolunk egymásért.”

Nem mellesleg tizenkét hasonló képességű spíler van a keretben, vagyis akkor sincs gond, ha cserél a szövetségi kapitány. A pályára lépők ugyanis mindig tudnak új lendületet, színt hozni a játékba, ami nagyon fontos.

S hogy mit érhet el az a csapat, amely le tudta győzni az elitbe tartozó Szerbiát? Szerintünk bármit.

– A helyén kezeljük az eddigi sikereket! Önbizalmat ad, ez természetes, de nem szállunk el tőle, ez biztos. Ahhoz, hogy valami nagy dolgot vigyünk véghez, minden ellenfelet tisztelnünk kell, így a negyeddöntőben ránk váró cseheket is, akik ellen az utolsó másodpercig küzdenünk és koncentrálnunk kell. Jó ágon vagyunk, semmi sem lehetetlen!

Főleg olyan szurkolók segítségével, mint a mieink, akiktől zengett a ljubljanai csarnok! Nagyon sok energiát adtak a lányoknak. „Nagyon sokat jelentenek! Nyugodtan kijelenthetem, nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk!” – tette hozzá Kiss Virág.

Aki a helyszínen nem teheti, csütörtökön 18.00 órától a tévéképernyő előtt szurkoljon a lányoknak a csehek elleni negyeddöntőn!