Címlap Sport Kiütötték a p...

Kiütötték a pécsiek a tabella éllovasát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép győzelmet aratott a PMFC labdarúgócsapata az NB II-ben: a piros-feketék három góllal verték a Mecsekalján az éllovas Diósgyőrt. A Szentlőrinc egy pontot szerzett a másodosztályban, a HR-Rent Kozármisleny pedig nyert az NB III-ban.

Nagyon nehéz feladat előtt állt a PMFC a 25. fordulóban, hiszen a tabella élén álló, egyértelműen az élvonalba igyekvő DVTK-t fogadta. Ahhoz képest, hogy az erőviszonyok alapján a vendégek tűntek esélyesebbnek, a pécsiek kiválóan játszottak, és ennek köszönhetően jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. Hegedűs révén az első félidő hajrájában szerzett vezetést a pécsi csapat, amely aztán a második félidőben kiütötte a Diósgyőrt. Bíró Bence a félidő közepén hét perc alatt két gólt szerzett, s miután a vendégek képtelenek voltak Helesfay kapujába találni, nem kis meglepetésre 3-0-s pécsi győzelemmel ért véget a találkozó – a szurkolók legnagyobb örömére!

A Szentlőrinc tavasszal még nem szerzett idegenben pontot, most viszont semmiképpen sem akartak üres kézzel maradni. A III. Ker. TVE otthonában aztán végül kicsikart magának egy pontot a lőrinci csapat – a házigazdák talán közelebb álltak a győzelemhez, de egyszer sem tudtak a kapuba találni.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportban a HR-Rent Kozármisleny megszerezte első tavaszi győzelmét: két döntetlen után a Dabas ellen nyertek idegenben a mislenyi srácok.

Eredmények: PMFC–DVTK 3-0 (g.: Hegedűs 39., Bíró 65., 72.), III. Ker. TVE–Szentlőrinc 0-0, FC Dabas–HR-Rent Kozármisleny 0-3.

Fotó: PMFC