Címlap Sport Koronavírus-t...

Koronavírus-teszttel indították a felkészülést a komlóiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bajnoki rajt ugyan még jócskán arrébb van, hiszen majd csak szeptember 6-án kezdődik a férfi NB I., a felkészülésbe mégis belevágott már a Sport36-Komló csapata. Kilvinger Bálint együttesének ezúttal is a biztos bentmaradás, a középmezőny a célja.

Az előző szezon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és bizony száznégy napot töltött kézilabda nélkül a Sport36-Komló férfi csapata – ez tényleg rengeteg idő, nem csoda, hogy a klubnál napra pontosan számon tartották (talán még a perceket is tudják). Az „elvonási tünetek” azonban lassan eltűnhetnek, ugyanis a kék-fehérek megkezdték a felkészülést a következő idényre. A nyitány mondjuk szokatlan volt: vérvételes koronavírus-teszttel indítottuk, de mostanra mindenki hozzászokott, hogy ilyen időket élünk – főleg azután, hogy a váci női csapatnál tíz játékos produkált pozitív mintát. Ami a legfontosabb, Komlón mindenki negatív lett.

Az edzéseket teljes kerettel kezdhette meg Kilvinger Bálint együttese, visszatértek már a külföldiek is. A nyári szünetben természetesen akadtak változások a csapatnál, három meghatározó játékosra sem számíthatnak a továbbiakban a komlóiak: Katzirz Dávid befejezte a játékot, a korábbi válogatott kiválóság mostantól klubmenedzserként dolgozik tovább, Igor Markovics hazájában, Montenegróban folytatja pályafutását, Selymes Attila pedig a dunaföldvári Holler FC-t erősíti amellett, hogy az utánpótlás kapusedzőjeként marad a Sport36-Komlónál.

– Annak nagyon örültünk, hogy Katzirz Dávid igent mondott a felkérésünkre és elvállalta ezt a feladatot, rengeteget segíthet nekünk. Remélem, hogy hosszú távon megmarad a kézilabda mellett – fogalmazott Szigeti Szabolcs, a komlóiak ügyvezető igazgatója. – A két–három hónapos kihagyás miatt a megszokottnál egy héttel előbb kezdtük a felkészülést, amelynek az elején felméréseket végzünk, hogy képet kapjunk arról, milyen állapotban vannak a játékosaink. A következő szezon szeptember elején rajtol, s ezúttal is stabil bentmaradást várunk, illetve szeretnénk a középmezőnyben minél előkelőbb helyen végezni. Megmondom őszintén, a nyolcadik–kilencedik hellyel már tökéletesen elégedett lennék.

További változást jelent majd, hogy Manojlovity Stefán és Gajdos Dániel számára szeretnének olyan csapatot találni, ahol sok játéklehetőséget kaphatnak, aminek köszönhetően tovább fejlődhetnek. A 18-as keretben ott lesz négy saját nevelésű ifista is, akik megkapják a lehetőséget a bizonyításra: Kovácsevics István, Metcz Dávid, Illés Levente és Szilágyi Benjámin.

A bajnokság tehát szeptember elején kezdődik, az első felkészülési meccsre azonban már egy hónapot sem kell várni. A program: Balatonfüred–Sport36-Komló (július 31.), Sport36-Komló–Veszprémi KK (augusztus 4.), FTC–Sport36-Komló (augusztus 7.), Sport36-Komló–Balatonfüred (augusztus 13.), Dabas–Sport36-Komló (augusztus 19.), Tatabánya–Sport36-Komló (augusztus 28.).