Címlap Sport Kővári: Szégy...

Kővári: Szégyen, hogy a baloldali városvezetés nem ad működési támogatást a pécsi nőikosárlabda-csapat számára!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rátgéber László és Kővári János fejlesztési biztos együtt rakták le annak a rehabilitációs és diagnosztikai központnak az alapkövét, melyet kormányzati támogatással és szponzori támogatással épít a Rátgéber Akadémia. Erről tegnap részletesen is beszámoltunk.

Az ünnepségen Szijjártó Péter és Kővári János fejlesztési biztos egyaránt kiemelték, hogy

az akadémia beváltotta a hozzá fűzött reményeket, számos játékost ad ma már felnőttcsapatoknak, sőt a válogatottnak is.

Az eredmény úgy Rátgéber szellemi vezetésének, mint kollégái szorgos munkájának is köszönhető. Érdemes arra, hogy ez a szakmai munka további támogatást kapjon – fogalmaz Kővári János közleményében, amelyet szerkesztőségünknek is eljuttatott.

– Három éve szintén kormányzati támogatásból, és az akkori önkormányzat hozzájárulásával épült fel az akadémia, melyet azóta is kormányzati és piaci bevételekből működtetnek.

Sajnálatos, hogy a 2019 óta regnáló baloldali városvezetés nem tekinti magáének azt az intézményt, mely Pécs egyik brandje

– jelentette ki az Összefogás Pécsért vezetője. Hozzátette: ezért Szijjártó Péterrel és Rátgéber Lászlóval közösen egyeztettek azért, hogy milyen forrásokból lehetne ezt a minőségi munkát fenntartani, sőt továbbfejleszteni. – Elképzelhetetlen, hogy Pécs városa ezt a sport és közösségi értékét, amely a város hírét viszi a jövőben, ne támogassa – tette hozzá.

PONTOSÍTÁS

Cikkünk megjelenése után a következő pontosítás érkezett az Akadémiától.

A Rátgéber Akadémia nem kért, és nem is kér támogatást az önkormányzattól.

A pécsi nőikosárlabda-csapatot – korábbi nevén PEAC-Pécs, szeptember 27-től pedig NKA Universitas PEAC – üzemeltető KAS Kft. kér immár rendszeresen a városvezetőktől működtetési támogatást! 2019. október és 2021. október között egy alkalommal, tavaly októberben részesítette az önkormányzat 7.000.000 forint működési támogatásban a saját csapatát.

A csapatot üzemeltető cégben ugyanis az önkormányzat 2020. július 16-ig 51 %-os, jelenleg pedig 20%-os üzletrész birtokosa, azaz tulajdonosa.

A két év alatt a működtetésre nagyságrendileg 360 millió forintot kellett fordítania a cégnek, ehhez járult hozzá az önkormányzat összesen 7 millió forinttal.