Címlap Sport Kubai szivar ...

Kubai szivar és pezsgő – megérdemled, Pali!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A küldetést teljesítette, a Hertha labdarúgócsapata bentmaradt az élvonalban – ismét Dárdai Pali a király Berlinben! Bár a játékosai csapdába csalták, ezt sem bánta.

Élete legnehezebb feladataként aposztrofálta a kihívást Dárdai, miszerint meg kell mentenie a kieséstől, bent kell tartania a Herthát az élvonalban. Mondjuk nagyon sokan voltak úgy vele, hogy ha valakivel, akkor Palival ez sikerül! Bár a patinás fővárosi csapat a vezetésével kieső helyen is állt, a vége happy end lett, hiszen a Köln elleni hazai döntetlennek köszönhetően egy fordulóval a vége előtt

megmenekültek a „herthanerek”.

Összefogott mindenki a Herthánál – csak így sikerülhetett

Eddig ugyan mindig megúszta, de Palit ezúttal csapdába csalták! Azért annyira nem bánta, ugyanis semmi rosszra nem kell gondolni, mindössze kicsit csatakos lett attól, hogy besétált a csapdába: a Köln elleni bajnokit követően játékosai hatalmas ünneplésbe kezdtek, s nem szerették volna, ha a mester ebből kimarad – hát addig ügyeskedtek, amíg őt is alaposan

meglocsolták néhány liter sörrel!

A bentmaradás kivívása után a ZDF televíziónak már kubai szivarral a kezében (a klub sajtófőnöke, Paul Keuter ajándékozta meg vele), bőszen pöfékelve adott interjút Pali – a szokásos csibészes mosollyal körítve. Jó volt őt hallgatni. Siker ide vagy oda, most sincs elszállva magától, s ahogy eddig, most is tisztán, reálisan látja a dolgokat. Arra a kérdésre például, hogy a Hertha miért jutott ilyen kritikus helyzetbe annak ellenére, hogy ezúttal tele volt a kassza, elmondta, egyszerre túl sok játékos érkezett, ami sosem vezet jóra, lépésről lépésre kell haladni, ahogy a Lipcse és a Hoffenheim példája is mutatja.

Dárdai érthetően nem volt szomorú a sajtótájékoztatón

S hogy mi lesz majd a mi Palinkkal a következő idényben? A rá jellemző természetességgel válaszolta a riporternek, hogy egyvalami biztos, lesz állása a Herthánál: hogy az U16-os vagy az U17-es csapatnál, vagy a profiknál, az neki édesmindegy, és nem is ez most a legfontosabb kérdés.

„A döntés mindig fentről jön, legyünk őszinték!”

Bízunk benne, hogy ezúttal jó döntés születik ott fent, és nem csak akkor találják meg Dárdait, amikor ég a ház és baj van, hanem amikor minden klappol és tele a kassza. Jó lenne őt újra látni egy ütőképes, bivalyerős Hertha élén!

Addig is: fogyjanak a finom borok és a jó szivarok Berlinben!

Gratulálunk!