Egyre forróbb a helyzet a piros-feketéknél: jelenleg senki sem tudja, mi lesz ezzel a csapattal! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Kulcsártól el...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC a hivatalos honlapján megjelentetett közleményben tudatta, hogy Kulcsár Árpád közös megegyezéssel távozik az NB II-es csapat éléről. Hogy ki lesz az új vezetőedző, egyelőre nem tudni. Természetesen nem mindegy, de az is biztos, hogy egy új tréner nem fog itt mindent megoldani.

A pécsi klub közleményében ez áll: Kulcsár Árpád tavaly novemberben nehéz helyzetben vállalta, hogy leül együttesünk kispadjára, s vezetésével a PMFC a 6. helyen zárta a 2023-as esztendőt. Munkáját a téli felkészülés elején egészségügyi problémák hátráltatták, agyvérzéséből felépülve a tavaszi rajtra visszatért, ám a legutóbbi, angyalföldi bajnoki találkozó után arra az egyhangú döntésre jutott klubunk vezetőségével folytatott egyeztetése során, hogy a csapat jövőjét és önmaga egészségét egyaránt figyelembe véve közös megegyezéssel távozik NB II-es labdarúgócsapatunk éléről.”

Kulcsártól nem búcsúzott el véglegesen a klub, továbbra is számítanak rá, ismét ő lesz a PMFC utánpótlásának szakmai vezetője. Az nyugodtan kijelenthető, nem volt szerencsés, hogy az egészségügyi problémái mellett engedték dolgozni a felnőtt csapattal, hiszen mindenki tudta, hogy nem relaxációs kilencven percek várnak a vezetőedzőre, lesz bőven idegeskedés a kispadon, vagyis csak az üljön le oda, aki erre tökéletesen fel van készülve. Feltesszük a kérdést: ha hat pontnál járnának a tavaszi idényben a piros-feketék, akkor most történt volna valami?!

A közeljövőben mindenesetre új vezetőedzője lesz a PMFC-nek. Könnyen lehet, hogy Mátyus János érkezik, de akár Marián Sluka, a korábbi szentlőrinci tréner is betoppanhat – majd meglátjuk. Egyvalamit ennek kapcsán érdemes megjegyezni: ebben a bajnoki évadban az érkező lesz a negyedik szakember a csapat élén, hiszen Weitner Ádámmal indult a szezon, aztán megbízott edzőként Németh Zsolt következett, majd Kulcsár Árpád vedlett át vezetőedzővé. Valljuk meg, nem túl jó, hogy egymásnak adják a kilincset a szakik, ehhez pedig még hozzátehetjük, hogy a sportigazgatói pozícióban is történt váltás. Persze ennél is nagyobb baj, hogy a keret megerősítése az őszi problémák ismeretében is teljességgel elmaradt, akik érkeztek, azok markáns változást biztosan nem fognak hozni a csapat játékában.

A napokban tehát új vezetőedző érkezik. Szuper! Bevallom, azt sem bánnám, ha kiderülne végre: mi a cél a PMFC-nél?