Nagy volt az öröm a mérkőzés után, ami érthető is, hiszen minden célját elérte a szentlőrinci focicsapat
Címlap Sport Le a kalappal...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pezsgőlocsolással, tűzijátékkal, éremosztással ért véget a szentlőrinci labdarúgócsapat számára a szezon. A piros-feketék mindent kihoztak az évből, amit csak lehet, hiszen bajnokok lettek, emellett pedig visszajutottak a másodosztályba!

Jó volt látni, hogy mennyire szeretik a helyiek a futballcsapatukat, ugyanis már fél órával a kezdés előtt tele volt a lelátó, így aztán aki nem fért oda, a pályát körülölelő korlátnál talált magának helyet. Több mint ezren jöttek ki erre a fontos meccsre, ami nem rossz: egy hétezres kisvárosról beszélünk…

Ami a mérkőzést illeti: izgalmas volt, ahogy egy ilyen derbinek lennie kell! Az elején emberhátrányba kerültek a vendégek, mert a kapusukat kiállították (jogos volt), ám ennek ellenére az első félidő végén ők kerülhettek volna előnybe. Büntetőt lőhettek ugyanis, ám Héninger a helyén volt, és kivédte a lövést. A második félidőben már nem volt pardon, Tamás László révén vezetést szereztek a hazaiak, majd a hajrában Helesh Jaroslav berúgta a tizenegyesét, és ezzel eldöntötte a meccset.

Óriási volt az öröm Szentlőrincen, a mérkőzés vége felé felállva tapsoltak a szurkolók – nagy hangulat volt! A játékosok még ott a pályán alaposan meg is locsolták magukat pezsgővel, aztán jöhetett az éremátadó: Keczeli Jenő, a Szentlőrinc SE elnöke, és Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságának vezetője adta át az aranyérmeket a bajnokcsapat játékosaink, szakmai stábjának, vezetőinek.

Nagyon jó volt látni ezt a nem akármilyen baranyai futballsikert: nem egyszerű dolog megcsinálni, hogy egy csapat kiesik az NB II.-ből, és a következő évben már vissza is verekszi magát! Természetesen szóba került a teljes megyei körkép is, volt, aki megjegyezte, hogy két hétezres település (a Szentlőrinc mellett a Kozármisleny) képes a másodosztályú tagságra, a 140 ezres Pécsnek, a PMFC-nek pedig nem volt ehhez ereje, tudása.

Szentlőrinc–Putnok 2-0 (0-0)

Labdarúgó osztályozó az NB II.-ért, 2. mérkőzés. Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep, 1200 néző. Vezette: Pintér Csaba. Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Hleba (Múcska, 77.), Kesztyűs (Kiss K., a szünetben), Medgyesi (Sághy, 77.) – Novák Zs. (Szabó Z., 91.), Csörgő (Helesh, 65.), Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor. Putnok: Mészáros – Galacs, Szabó K., Tordai, Nemes – Lőrincz (Dobrovolszki, 35.), Vattay, Mrva (Pápai, 14.) – Korbély, Boros, Pócsik (Kovács D., 87.). Vezetőedző: Szala Ákos.

Gólszerzők: Tamás L. (52.), Helesh (88. – 11-esből).