Ez az üzlet nagyon beindult: a pécsi srácok az Ajkát is kipipálták, és továbbra is ők állnak a tabella élén! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Le a kalappal...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha ez így folytatódik, nemsokára két baranyai labdarúgócsapat lesz az NB II. élmezőnyében: a PMFC ismét nyert, és ezzel továbbra is az élen áll, a Haladást két vállra fektető Szentlőrinc pedig feljött a hetedik helyre!

Minden sorozat megszakad egyszer, gondolták a pesszimistább pécsi drukkerek, az optimistábbak viszont úgy voltak vele, hogy a PMFC az Ajkát is le fogja gyűrni, s ezzel megszerzi zsinórban harmadik győzelmét. Szerencsére utóbbiaknak lett igazuk: a piros-feketék nagyot küzdöttek a három pontért, a vendégek nem adták olcsón a bőrüket, de a lényeg, hogy Weitner Ádám legénysége ismét nyert!

Ezért pedig tényleg csillagos ötös jár! Bár már a 13. fordulónál tartunk, a PMFC még mindig veretlen, ami szenzációs, ráadásul nem csak a döntetleneket gyűjtögeti szorgosan, hanem a győzelmeket is, ennek köszönhetően pedig továbbra is a tabella élén áll! A DVTK a mosonmagyaróvári sikerének köszönhetően néhány órán át magaslati levegőt szívhatott, de aztán át kellett engednie az elsőséget a bajnokiját később kezdő pécsi csapatnak.

Nagy dicséret illeti a Szentlőrinc labdarúgócsapatát is, mert szintén remek passzban van. A lőrinci piros-feketék ezúttal a Szombathelyi Haladást fogadták, s miután a két együttes az eddigi eredményekből kiindulva hasonló játékerőt képvisel, nagy csatára lehetett számítani. Nem igazán lett az, de ezt senki sem bánta a helyi sporttelepen: Jeremiás Gergő csapata ugyanis élvezetes, jó produkcióval rukkolt elő, aminek az lett az eredménye, hogy meglepően simán, magabiztosan, két góllal megnyerték ezt a meccset. A győzelmüknek köszönhetően pedig immár ott vannak a középmezőny elején, felléptek a hetedik helyre!

A három NB II-es baranyai csapat közül csak a HR-Rent Kozármislenynek nem termett babér ebben a fordulóban, igaz, nagyon nehéz volt a feladat is. A mislenyiek ugyanis a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei voltak, és bár derekasan küzdöttek, végül pont nélkül maradtak: a házigazdák egyetlen gólja döntött a három pontról.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC a Monor vendégeként egy pontot szerzett. A hazaiak kezdtek jobban, hamar gólt lőttek, Lőrinc Antal együttese a második félidő elején egyenlített, de a győzelmet már nem tudta kicsikarni.

Eredmények: PMFC–Ajka 1-0 (gólszerző: Kocsis 38. perc), Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 2-0 (gólszerzők: Rétyi 6. perc – 11-esből, Németh E. 69. perc), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–HR-Rent Kozármisleny 1-0 (gólszerző: Haruna 52.), Monor–PTE-PEAC 1-1 (gólszerzők: Mlinárcsik 11. perc, ill. Gelencsér B. 49. perc).

Újabb közös kép készülhetett a szentlőrinci bajnoki után: jól mutatott az eredményjelzőn a 2-0!