Kiss Virág ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő a pécsi csapatban
Címlap Sport Senki sem haj...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Universitas PEAC női és a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata hazai pályán, az NKA Pécs férfi gárdája idegenben győzött.

A mezőny egyik leggyengébb csapatát fogadta az NKA Universitas PEAC, s ennek megfelelően a nagyszünetre eldőlt minden, hiszen 21 ponttal, 42-21-re vezettek a házigazdák. Ahelyett azonban, hogy tovább növelték volna az előnyüket, a folytatásban megtorpantak, ellenfelük így jelentősen faragni tudott hátrányából, de a fordításra természetesen nem volt esélye. A mérkőzés legjobbja a továbbra is hibátlan, hat győzelemnél járó pécsiek centere, Kiss Virág volt, aki dupla-duplázott: 25 pontot szerzett és kiharcolt 10 faultot.

Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője: „A mérkőzés alakulásával nem lehetünk elégedettek, csak az eredménnyel. Történik velünk valami, amikor nagyobb előnyt építünk fel, túlságosan ellazulunk tőle. Ezen dolgoznunk kell, ha nyerni akarunk a komolyabb csapatok ellen. Most nincs időnk túl sokat foglalkozni a mai mérkőzéssel, hiszen kezdődik az Európa Kupa, arra fogunk készülni. Valahol jó, hogy sűrűsödik a program, mert a következő találkozóra kell koncentrálnunk a múlton való rágódás helyett.”

A férfi NB I. B Piros csoportjában az NKA Pécs a BKG vendége volt, s nagyon meggyőző fölénnyel, közel negyven ponttal győzött. Az Ivica Mavrenski által irányított együttes így továbbra is hibátlan, már az ötödik sikerénél jár.

Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője: „Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Egy jó csapat otthonában sikerült ma nyernünk. Elégedett vagyok a mutatott játékunkkal, a védekezésünknek köszönhetően sok könnyű kosarat tudtunk szerezni gyorsindításból, támadásban pedig különösen a negyven kiosztott gólpassznak örülök! Sok sikert kívánok a BKG csapatának a szezon további részére!”

Az NKA Pécs szemernyi esélyt sem adott a házigazda BKG-nak, így már az ötödik sikerénél tart

Győzelemmel zárta az ötödik fordulót a másik pécsi csapat, a PVSK-Veolia is. Juhász Olivér együttese a Vasas Akadémia ellen is dominált, huszonöt ponttal nyert hazai pályán, megőrizve hibátlan mérlegét.

Juhász Olivér, a PVSK-Veolia vezetőedzője: „Gratulálok a srácoknak, védekezésben nagyon sokat megvalósítottak abból, amit gyakoroltunk edzésen. Ennek a következménye lehet a viszonylag kevés kapott pont. Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez az erőfelmérő, eddig ők voltak a legerősebb csapat, akikkel a bajnokságban találkoztunk, mégis magabiztos győzelmet tudtunk aratni hazai pályán. Sok sikert kívánok a Vasasnak a folytatáshoz!”

Eredmények: NKA Universitas PEAC–Szigetszentmiklós 78-67, BKG–NKA Pécs 80-116, PVSK-Veolia–Vasas Akadémia 87-62.

A PVSK-Veolia az ötödik meccsét is magabiztosan hozta, simán nyert a Vasas ellen