Címlap Sport Másfélmilliór...

Másfélmillióra büntette az MLSZ a PMFC-t – a klub fellebbez

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt vasárnapi, PMFC–Szentlőrinc bajnokin elég jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vonultatott fel a pécsi B-közép, aminek meg is lett a következménye: másfélmilliós pénzbüntetést kapott a klub.

A PMFC–Szentlőrinc megyei focirangadó egyperces gyászszünettel kezdődött, a B-közép közelmúltban elhunyt vezérére, Károlyi Dánielre emlékeztek a szurkolók. Ebből kiindulva aztán senki sem hőbörgött amiatt, hogy a lelátón, a keleti kapu mögötti szektorban pirotechnikai eszközök kerültek elő, amelyek jó nagyokat durrantak, és elég jelentős füstöt csináltak. Szerencsére utóbbit nem a pálya felé fújta a szél (állítólag az ellenőrnek ezért nem is csípte annyira a szemét a mutatvány), ráadásul tegyük a szívünkre a kezünket: aki futballmeccsre jár, abszolút nem bánja, ha egy kis tűzijátéknak köszönhetően van némi pluszlátvány és (foci)hangulat.

Az teljesen más kérdés, hogy a pályára semmit sem nem kellett volna dobálni, itt viszont ez is megtörtént. Pechjére pont a pécsi kapus, Helesfay Donát közelében landolt két pirotechnikai eszköz is a gyepen, emiatt egy ideig állt a játék.

A lelátón pedig gyakorlatilag már ekkor megindultak a találgatások, hogy vajon mekkora büntetést kap majd a PMFC a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától. Nos, a csütörtöki ülésen megszületett a határozat:

másfélmillió forintra „küldték meg” a pécsi klubot.

A Pécs Aktuál kérdésére a PMFC ügyvezetője, Kránicz Ákos elmondta, fellebbezni fognak. A haláleset miatt ugyanis felfokozott állapotban voltak a szurkolók, s bár emiatt a klub is készült, a megduplázott biztonsági személyzet sem tudta megakadályozni a történteket.

Kisebb-nagyobb tűzijáték már többször előfordult a pécsi B-közép főhadiszállásán, ezért jó kérdés, hogyan kerülhetnek be egyáltalán ezek az eszközök?! Nem kellett sokat kérdezősködni ahhoz, hogy megtudjuk, nem feltétlenül a beléptetés során csúsznak át a biztonságiakon, hanem állítólag az utcáról dobálják be őket a betonfal felett. Jöhet némi matek: néhány odaállított biztonsági ember pár tízezer forintos bére sokkal kisebb kiadást jelentene a klubnak, mint a mostani másfélmilliós büntetés. Persze tudjuk, a szurkolói leleményesség ilyen helyzeteknél végtelen, így aztán minden bizonnyal jönne a következő megoldás…

Nem kis pirotechnikai bemutatót tartott a pécsi B-közép