A pécsi fiúk kijöttek, bemelegítettek, gólt lőttek és győztek – a szurkolók legnagyobb örömére (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Még él a remé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó, vagy az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodott bele a PMFC labdarúgócsapata azzal, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Soroksárt. Így még van remény a bentmaradásra!

Nagyon fontos mérkőzés várt a PMFC-re a bajnokság 32. fordulójában, vagyis mindössze három körrel a vége előtt. Pokoli nehéz helyzetben vannak ugyanis a piros-feketék, nyerniük kell a meccseket ahhoz, hogy bentmaradhassanak – ma délután a Soroksárt kellett két vállra fektetniük.

Sikerült! Az, hogy nem ez volt a hétvége legszebb meccse, senkit sem érdekel, mert ilyenkor nem ez a fontos. Látszott Mátyus János csapatán, hogy nagyon akarja a győzelmet, és néhány kimaradt helyzet után az első félidő végén Harsányi István megszerezte a vezetést (1-0)! A pécsi szurkolók érthetően nagyon boldogok voltak, és bíztak benne, hogy nem lesz feketeleves a második félidőben.

Nem volt. Köszönhetően elsősorban annak, hogy a pécsi srácok nagyot küzdöttek, voltak helyzeteik az előny növeléséhez is, ám ez egyszer sem jött össze. Ugyanakkor a vendég Soroksár előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám amikor közel jártak az egyenlítéshez, a hazai kapus, Varasdi Dániel remekelt, mindent fogott. A végeredmény így 1-0 lett a PMFC javára, ami azt jelenti, hogy a hátralévő két forduló során még biztosan lesz esély a bentmaradás kiharcolására, függetlenül attól, hogy holnap milyen eredmények születnek a többi meccsen.

A jelenlegi állás: 9. Ajka 40 pont/31 meccs, 10. Csákvár 40 pont/31 meccs, 11. Budafok 39 pont/31 meccs, 12. Bp. Honvéd 39 pont/31 meccs, 13. Szombathelyi Haladás 38 pont/31 meccs, 14. BVSC-Zugló 36 pont/31 meccs, 15. PMFC 35/32.

PMFC–Soroksár 1-0 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 32. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 900 néző. Vezette: Berke Balázs (Szert Balázs, Bornemissza Norbert). PMFC: Varasdi – Harsányi (Miknyóczki, 87.), Szekszárdi, Pejovics, Hadaró, Majnovics – Krausz, Szeles (Bachesz, 9.), Hudák – Szabó M., Rácz B. (Tóth-Gábor, 73.). Vezetőedző: Mátyus János. Soroksár: Mergl – Kaján, Say, Kékesi, Vincze (Pintér, a szünetben) – Vass Á. (Dragóner, 68.), Németh (Köböl, 84.) – Varga Z. (Dobos, 68.), Korozmán, Gálfi (Borbély, 84.) – Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Harsányi (44.).