Vajon csak kijött neki a lépés, Magnus Carlsennek pedig rossz napja volt, vagy ennél többről van szó?!
Címlap Sport Még ilyet: sz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen bizarr történet robbant ki a világ legjobb sakkozói között. Sokak szerint az amerikai játékos, Hans Niemann rezgő análgyöngyöknek köszönhette győzelmét a világbajnok Magnus Carlsen ellen. A megvádolt játékos tagad, s azt mondja, meztelenül is kiállna…

Nagy botránnyal végződött a Grand Chess Tour nemzetközi sakkbajnokság utolsó állomásán lejátszott Magnus Carlsen–Hans Niemann mérkőzés, amelyet hatalmas meglepetésre az amerikai játékos nyert meg. Hogy miért meglepő a sikere? Nos, Carlsen ötszörös világbajnok és 53 meccs óta veretlen volt.

A norvég sakkozó a parti után visszalépett a tornától, de ezt a döntését nem magyarázta meg. Ugyanakkor sejteni lehetett, hogy azért szállt ki, mert úgy érzi, valami nem stimmelt Niemann-nal.

Sokan konkrétan csalással vádolták meg az amerikait, ráadásul nem is akármilyennel! Úgy vélik, egy szexuális segédeszköz segítette: rezgő análgyöngyöknek köszönhetően kívülről kapott instrukciókat, így tudott nyerni.

Niemann természetesen rögtön tagadta a vádakat, és kijelentette, meztelenül is hajlandó kiállni Carlsen ellen.

– Csaltam néhány partiban a chess.com-on. Elismerem, bevallom. Ez életem legnagyobb hibája. De élő játékban sosem csaltam – állította korábban a megvádolt sakkozó.

A sztori egyébként azóta folytatódott. Két héttel az ominózus mérkőzés után a két sakkozó ismét találkozott egymással, a Julius Baer Generációk Kupája elnevezésű viadalon (ami online zajlik) Magnus Carlsen nem sokat lacafacázott, a második lépésben feladta a partit, jelezve, hogy nem hajlandó Niemann ellen játszani.