Címlap Sport Még szokni ke...

Még szokni kell: PEAC-Pécs helyett NKA Universitas PEAC néven folytatja a női kosárcsapat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A név változik, a hagyományokkal és a célokkal azonban természetesen nem szakít a pécsi nőikosárlabda-csapat, amely mostantól NKA Universitas PEAC néven küzd majd a hazai és nemzetközi sikerekért.

A Pécsi Tudományegyetem és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia között az elmúlt időszakban széles spektrumú együttműködés zajlott. Most egy újabb területen kapcsolódott össze a PTE a pécsi női kosárlabdázással: támogatói és reklámszponzori szerződés jött létre a felek között.

Az eddig PEAC-Pécs néven szereplő csapat új névvel folytatja a nemzeti bajnokság első osztályában és az Európa Kupában: az NKA Universitas PEAC együtteséért szoríthatnak a kosárlabdaszerető pécsiek.

A csapatot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. 2011. évi megalakulását követően a sportvállalkozás tulajdonosi szerkezetében 2020. július 16-án változások történtek. Addig a kft. többségi tulajdonosa a pécsi önkormányzat volt 51 százalékkal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 25, a PEAC Sportegyesület pedig 24 százalékot birtokolt. Az új többségi tulajdonos a Rátgéber Kosárlabda Akadémia lett 70 százalékos üzletrésszel, 20 százalékos tulajdonos az önkormányzati tulajdonú PSN Zrt., továbbá 10 százalékkal tagtárs maradt a PEAC Sportegyesület.

(PTE)