Naná, hogy nem hiányzott a meccsről a PMFC B-közép sem!
Címlap Sport Megdolgoztatt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan gondolták úgy, hogy barátságos döntetlent hoz majd a Kozármisleny és a PMFC meccse a labdarúgó NB II. 4. fordulójában. Ikszre is végződött a derbi, de barátságosnak nem lehetett nevezni, ment az adok-kapok a pályán és a lelátón is.

Ha valamiért, hát azért biztosan dörzsölték a kezüket a baranyai drukkerek, hogy a Kozármisleny feljutásával még több megyei rangadó lesz az NB II-ben. Az elsőre nem is kellett sokáig várni, a mislenyiek már a 4. fordulóban találkoztak a PMFC-vel.

Ahogy illik, csordultig megtelt a mislenyi stadion erre a meccsre. Fullon volt a hazai és a vendég szektor is, emellett sokan nézték a derbit a kerítésnél is, úgyhogy úgy saccoltuk, ezren biztosan ott voltak ezen a mérkőzésen. Ment is az adok-kapok egyik oldalról a másik felé, de különösebben nem durvult el a helyzet, ahogy a pályán is elég békésen mentek a dolgok – legalábbis egy ideig. A főszereplő egyértelműen az a Helesfay Donát volt, aki pályafutása során védett mindkét csapatban, most pedig kivédte a hazaiak szemét. Az újonc mislenyiek ugyanis több veszélyes helyzetet is kialakítottak, néhányszor alaposan megdolgoztatták a pécsiek kapusát, de Helesfayt bizony nem véletlenül tartják remek utolsó embernek – nem lehetett túljárni az eszén. A meccs igazán az utolsó félórára élénkült meg, amikor mindkét csapat megpróbálta begyötörni a győztes gólt, a pécsiek ennek érdekében például a 60. percben négyet cseréltek. Az utolsó pillanatban majdnem ünnepelhettek is, ugyanis Tóth-Gábor betalált, de miután lesen volt, érvénytelenítették a gólját, így maradt a 0-0. Volt némi dühös rácsrázás a vendég szurkolók részéről, de miután ezért nem szokott változtatni az ítéletén a játékvezető, idővel lecsillapodtak a kedélyek.

A harmadik baranyai csapat, a Szentlőrinc az első idegenbeli győzelmét szerette volna megszerezni, de nem hogy nem nyert, pontot sem szerzett Dorogon. Sajnálhatják a lőrinciek, mert olyan ellenféllel találkoztak, amely nem volt jó passzban és a bentmaradásért fog küzdeni: három forduló után még pont nélkül álltak a házigazdák. Most viszont már van nekik három, mert elég magabiztosan legyűrték a vendégeket, az első félidőben vezetést szereztek, a hajrában megduplázták az előnyüket, a Szentlőrinc szépítő gólja pedig már túl későn érkezett.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–PMFC 0-0, Dorog–Szentlőrinc 2-1 (Paudits 35. perc, Berkó 82. perc, ill. Németh E. 87. perc).

Az NB III-ban: PTE-PEAC–Dabas 0-0.

Itt még csak melegít Helesfay Donát, aki aztán főszereplő lett a megyei derbin
Nagyot csatázott egymással a két baranyai csapat (Fotók: PMFC)