Címlap Közlekedés Kiakadt egy p...

Kiakadt egy pécsi buszozó: abszurd, hogy üresen száguldanak el mellettünk a garázsjáratos buszok, mi meg ott állunk

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Tisztában vagyok azzal, hogy a sofőrök túlterheltek és komoly munkaerő hiány van a Tüke Busznál” – szögezte le levelében egy olvasónk. De azt abszurdnak tartja, hogy elmegy teljesen üresen egy garázsjáratos busz, ők meg ott állnak és várják a 20 perccel később jövőt. Ha egyáltalán jön.

Andrea levelét pár napja kaptuk, amiben leírja mindennapos kálváriáját. Közöljük:

“A Rózsadombon lakom Pécsen. Rendszeresen kimarad reggel a 8-as járat. 7:32 kor van egy busz, ami a menetrendben benne van, de általában nem jön.

Közben többször látható, hogy 7:30 körül egy busz, ami meg sem áll a végállomáson, üresen megy le, mert garázsjárat.

Ez szerintem abszurd. Nem értek a közlekedésszervezéshez, de itt valami nagyon el van b.szva – fakadt ki levelében a fiatal pécsi hölgy.

A levélből kiderül, hogy Andrea felvette már a kapcsolatot a Tüke Busszal, de semmitmondó választ kapott az ügyben. Írt már a terület képviselőjének is, aki azt ígérte, megpróbálja a közgyűlés elé vinni a garázsjáratos buszok bevezetését.

Egy ideje nem követem a politikai életet, annyira siralmas. De nagyon elegem van, hogy nem érek be a munkahelyemre, illetve egy 20 perccel korábbi busszal kell mennem teljesen feleslegesen.”

Nagyon dühítő már ez a helyzet. Lassan minden reggel felidegesítem magam

– zárta szavait Andrea, aki még hozzátette: az is megoldás lenne, ha a garázsjáratos buszok “csak” addig dobnák el az utasokat, ahol már több busz közlekedik a város irányába. “Igaz, ott is előfordul, hogy kimaradnak a buszok, de legalább van választék”.

Andrea felháborodása nem egyedi, nemrég egy másik olvasónk számolt be kálváriájáról:

(Kiemelt képünk illusztráció)