Címlap Sport Megint nyert ...

Megint nyert és zárkózik az élbolyhoz a PMFC!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem: a válogatott szünet után beindult az NB II-es bajnokság is, a PMFC labdarúgócsapata győzelemnek örülhetett, a Szentlőrinc viszont kikapott.

Mindkét baranyai csapat győztesen hagyta el a pályát a szünet előtt, a PMFC a 11. fordulóban a Siófokot múlta felül hazai pályán, a Szentlőrinc pedig az ETO FC Győr otthonából hozta el a három pontot. A most vasárnapi mérkőzések előtt mindenki abban bízott, hogy a két együttesnek sikerült egyről a kettőre jutnia, vagyis kétszer egymás után nyernie.

Csak az egyiknek sikerült, a PMFC-nek. A pécsiek Szolnokon szereztek három pontot egy kiegyenlített mérkőzésen: az egyetlen gólra a hajráig kellett várni, Preklet Csaba a legjobbkor talált a kapuba, a házigazdáknak már nem volt idejük a válaszra.

A Szentlőrinc meccsén teljesen más volt a forgatókönyv. A vendég Kazincbarcika rögtön a mérkőzés elején betalált, s bár ekkor kevesen fogadtak volna arra, hogy nem születik több gól, így történt. A lőrinciek mentek előre becsülettel, volt közel kilencven percük az egyenlítésre, esetleg a fordításra, de csak helyzetekig jutottak – képtelenek voltak a kapuba gyömöszölni a labdát.

Szentlőrinc–Kazincbarcika 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II., 12. forduló. Kozármisleny, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás. Szentlőrinc: Hajagos – Havas, Dulló, Keresztes – Harsányi, Nikics (Kovács D., 62.), Fröhlich (Lehoczky, 71.), Kapronczai, Nagy B. (Molnár, 90.) – Kondor (Vajda, 62.), Torvund. Vezetőedző: Marián Sluka. Kazincbarcika: Horváth L. – Dávid Z., Fótyik, Farkas – Iszák, Oltean (Borbély, 57.), Tóth B., Mikló (Bereczki, a szünetben) – Tóth L. (Korbély, 69.), Kovác (Kelemen, 84.), Oldal. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Gólszerző: Tóth L. (4.).

Szolnok–PMFC 0-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 12. forduló. Szolnok, 900 néző. Vezette: Lovas László. PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Futó – Kónya D., Tölgyesi (Bartha, 82.), Hegedűs (Óvári, a szünetben) – Geiger (Batizi-Pócsi, 57.), Adamcsek (Németh, 69.). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerző: Preklet (88.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban nem termett babér a HR-Rent Kozármisleny csapatának. Jelena Richárd együttese az ESMTK vendége volt, s 3-1-es vereséget szenvedett.