Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állandóság, az értékek megtartása nagyon sokat jelenthet, jól tudják ezt az NKA Universitas PEAC-nál is. A bajnokságban és a Magyar Kupában is negyedik helyezett pécsi női kosarasoknál sorban jelentik be a szerződéshosszabbításokat: Kiss Virág után Wentzel Nóra és Simon Zsófia is a maradásra szavazott.

Jelenlegi és korábbi magyar válogatott játékosokkal a soraiban kezdheti majd a 2022/2023-as szezont az NKA Universitas PEAC, köszönhetően annak, hogy meghosszabbította szerződését Kiss Virág, Wentzel Nóra és Simon Zsófia is. Mindez kétségtelenül örömteli hír, ugyanis mindhárman nagyon sokat tettek azért, hogy csapatuk az utóbbi évek legszebb eredményeit produkálja: éremért játszhatott és végül negyedik lett a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Az NKA Universitas PEAC hivatalos honlapján jelentette be Wentzel Nóra szerződéshosszabbítását: „A 21 éves, 178 cm magas, külső posztokon bevethető sportolónk így a 2022/2023-as idényben is az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatát erősíti. További örömhír Nórival kapcsolatban, hogy újra meghívták őt a magyar felnőtt női kosárlabda válogatottba, így a Pécsi Tudományegyetemen államvizsgájára készülő játékosunk ott lesz májusban Magyarország legjobbjai között”.

S hogy miért marad Pécsett az a játékos, akit a szakma az egyik legígéretesebb magyar kosarasnak tart, aki dinamikus, kreatív, villámléptű, egy-egyben szinte verhetetlen, a pontszerzéssel sem áll hadilábon, és sok fejlődési lehetőség van még benne?

– Rohan az idő, ez lesz már a hetedik évem Pécsett! – mondta a Pécs Aktuálnak Wentzel Nóra, aki annak idején a budapesti Törekvéstől érkezett a Rátgéber Kosárlabda Akadémiára. – Nagyon sokat fejlődtem, amióta itt vagyok, köszönhetően az akadémia által biztosított lehetőségeknek: nem sok ilyen hely akad, ahol minden a sportolók, a szakma rendelkezésére áll! Ennek köszönhetem, hogy felnőtt válogatott játékos lettem. Szeretnék a következő szezonban még előrébb lépni, ehhez pedig itt minden feltétel adott. Nagyon bízom benne, hogy a jövőre még szebb eredményt érünk el a csapattal, az biztos, hogy én a legtöbbet szeretném kihozni magamból, ahogy eddig is!

A másik hosszabbító, Simon Zsófia mentalitása is példaértékű, nem csoda, hogy a klub hozzá is ragaszkodott: „A 32 éves, 181 cm magas, több külső poszton is bevethető kiváló, korábbi magyar válogatott játékos 2024 nyaráig kötelezte el magát Pécsett. Bízunk benne, hogy rutinjával, játékintelligenciájával sokat fog segíteni a fiataljainknak. Nem titok az sem, hogy Zsófira hosszabb távon számítunk a Nemzeti Kosárlabda Akadémia kötelékében élsportolói karrierje után is, azon a szakterületen, amelyen a jelenben is képzi magát. Sok sikert kívánunk Siminek a közös pécsi munkához”.

Wentzel Nóra a két ügyvezetővel, Kond Árpáddal és Gőbl Gáborral