Címlap Közélet Gulyás: Továb...

Gulyás: További nyugdíjemelés mellett döntött a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 1-jéig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop – erősítette meg a kormány döntését a mostani kormányzati ciklus utolsó Kormányinfóján Gulyás Gergely, megjegyezve: amíg van rá mód és lehetőség, amíg a kőolaj és földgázellátás biztosított, újra és újra meg fogják vizsgálni az intézkedések fenntarthatóságát.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá bejelentette, hogy július 1-től további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz. A tárcavezető tájékoztatása szerint öt százalékban határozták meg a nyugdíj emelkedését, azonban mivel ez a 8,9 százalékos jósolt inflációtól elmarad, mielőbb indokolt és szükséges a nyugdíjemelés. Ezért további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől, hat hónapra visszamenőleg.

A bejelentések után Gulyás Gergely beszélt az európai uniós ügyekről is, kiemelve: vannak olyan területek, ahol Magyarország nem tud engedni. Mint mondta, április 3-án a Fidesz-KDNP politikai közössége olyan bizalmat kapott, amelyet egyetlen politikai erő sem kapott a rendszerváltoztatás óta, ezért ki kell maradni a háborúból, ami azt jelenti, hogy nem hazánk nem szállít fegyvereket és nem küld katonákat a háborúba. A miniszter kiemelte:

a háború árát nem szabad a magyar emberekkel megfizettetni, sőt mindazok az intézkedések, amelyekről eddig is beszámolt, is azt a céljt szolgálják, hogy a lehető legnagyobb mértékben tudják mentesíteni a családokat azok alól a káros következmények alól, amelyek együtt járnak a háborúval.