Címlap Baranya Kábítószerdíl...

Kábítószerdílereket kapcsoltak le a pécsi nyomozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Pécsi Osztálya egy Németországban élő magyar férfivel és egy vele együtt élő román nővel szemben folytatott büntetőeljárást.

A 22 éves J. Jánost és a 35 éves I. Kincsőt a pécsi nyomozók a Barcsi Rendőrkapitányság járőreivel közösen fogták el tavaly nyár közepén Barcs közelében – éppen akkor, amikor németországi lakhelyükről hazautaztak.

A rajtaütéskor az általuk használt autóban két olyan vákuumfóliás csomag volt, ami 2000 darab ecstasytablettát rejtett. De volt még ott kokain, valamint különböző kábítószer fogyasztásához, illetve porciózásához használatos eszköz is. Ezek mindegyikét a rendőrök lefoglalták, ugyanúgy, ahogy a párosnál megtalált félmillió forintnak megfelelő eurót is.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt drog MDMA és kokain, amelynek hatóanyagtartalma mintegy 575%-kal meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. Ezen túl kimutatták azt is, hogy a román nő kokainfogyasztó.

A pécsi rendőrök a párost első körben kábítószer birtoklásával, majd később jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsította meg. A kilenc hónapig zajló vizsgálat során beszereztek minden olyan bizonyítékot, ami alapján az ügy vádképes lehet. A többszáz oldalt taksáló iratanyagot a héten küldték meg a Somogy Megyei Főügyészségnek.