Címlap Baranya Megújulhat a ...

Megújulhat a KBSK centerpálya Komlón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelgő 100. évforduló alkalmából a KBSK sporttelep nagyszabású felújításon eshet át. A régmúltra visszatekintő sportélet előtt tiszteleghet a megújuló centerpálya. Bár az elmúlt években a komplexumnak számos része esett át ráncfelvarráson, további bővítéseket és felújításokat hozhat az elkövetkező 2 év.

Polics József Komló polgármestere a Rádió 1 Baranyai Mozaik című műsorának vendégeként beszélt a komlói sportéletről. Büszkék arra, hogy a települést bátran hívhatják egy „sportos városnak”. A KBSK 2022-ben tölti alapításának 100. évfordulóját, aminek alkalmából egy fejlesztési program kezdődött el a sporttelep felújítását megcélozva.

Célok

Egy több lábon álló fejlesztési program született meg az elmúlt években, amely többek között a centerpálya felújítását célozza meg. Ennyiben azonban nem állna meg a városvezetés. Bár az elmúlt 10 évben a korábbi műfüves pálya felújításra került és egy vadonatúj épült meg, megtörtént az öltözők és a csarnokelemek renoválása is. Az említett center pálya felújítása azonban forráshiány miatt parlagon maradt, ez változhat most meg.

Forrás: facebook.com

A szükséges források

Az önkormányzat önerőből nem tudta, és nem is tudja fedezni a folyamat költségeit, ezt a problémát pályázatokkal igyekeznek kiküszöbölni. Többek között pályáztak a Magyar Labdarúgó Szövetség centerpálya felújítási programjára, aminek keretében 2 év alatt a teljes füves burkolat és az öntözőrendszer is megújulhat, valamint egyedi kormányzati támogatást is igényeltek, aminek segítségével elegendő forrást sikerülne összegyűjteni a tervek megvalósítására.

„Éppen a napokban adtuk le a szükséges hiánypótlást ahhoz, hogy az ütemezett támogatás véglegessé tudjon válni.”

– mondta Polics József hozzátéve, hogy reményeik szerint így méltó módon tiszteleghetnek az elmúlt 100 év emléke előtt.

Nem csak a foci lesz a nyertes, ha megvalósul a program

„Bízok abban, hogy az egyedi kormányzati támogatási igényünket pozitívan fogják tudni elbírálni, amivel még hatalmasabb változásokat fogunk tudni elérni a sporttelepen.”

– említette meg reménykedve a polgármester.

A már említett program keretein belül több, más sportágnak kedvező újítás is megvalósulhat. A nemrégiben újra indult atlétika szakosztály a tervek szerint a régi salakos megoldást leváltva, új rekortán borítású pályát kaphat. Jelenleg a fejlesztések megvalósításához szükséges források megszerzése zajlik.

(Kiemelt képünk csak illusztráció)