Címlap Sport Megvan Juhász...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindig az első győzelem megszerzése a legnehezebb, és ez a mostani a következő mérkőzéseken segíthet majd – értékelt az amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) játszott első győztes összecsapása után Juhász Dorka, a Minnesota Lynx pécsi játékosa.

„Ma éreztem először, hogy ott volt a kohézió a csapatban” – mondta az MTI-nek a Washington Mystics ellen 80-78-ra megnyert mérkőzés után. Megjegyezte, hogy az elmúlt hat vesztes összecsapáson is mindig nagyon kicsin múlott a siker.

A győzelem nagyon sokat jelent főleg mentálisan, nekem is nehéz volt feldolgozni, hogy az első meccseket elveszítettük, de ezzel a csapattal élmény játszani

– jelentette ki Juhász Dorka, akit idén tavasszal a Connecticut Egyetem csapatából szerződtetett le a Minnesota.

A magyar játékos elmondta, hogy a hangulat a csapaton belül családias, az edzők és játékosok közötti jó kapcsolat pedig a vereségek ellenére is megmaradt. Számára pedig újoncként nagyon sokat számít az a tudat, hogy bíznak benne a csapattársak és edzők – jegyezte meg, hozzátéve, a legutóbbi két mérkőzésen kezdőként lépett pályára és több mint 30 percet a parketten töltött, ami a bizalom jele.

Minden mérkőzésen világklasszisok ellen kell játszani, ami nehéz, hiszen az amerikai egyetemi ligánál is fizikálisabb a profi bajnokság. Próbálok mindent és mindenből tanulni, és csak előre nézni, élvezni a játékot, mert ez egy bónusz, főleg úgy, hogy kiskorom óta nagy álmom volt, hogy ide eljuthassak

– közölte, és reményét fejezte ki, hogy a példája sok magyar kosárlabdázónak megmutathatja, hogy el lehet jutni a WNBA-be, ha ez az álmuk.

Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetőedzője az MTI kérdésére elmondta, eredetileg nem számoltak azzal, hogy már az első idényben ilyen mértékben alapemberként támaszkodnak az újonc magyar játékosra, de Juhász Dorka kimagaslik a játékintelligenciában.

Juhász Dorka a Washington Mystics ellen 33 perc 38 másodpercet töltött a pályán, ami alatt hét pontot – közte egy triplát – szerzett mezőnyből, valamint nyolc lepattanót szedett.

A Lynx legközelebb magyar idő szerint csütörtök hajnalban lép pályára a New York Liberty vendégeként.