Címlap Sport Megy ez a péc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jók a pécsiek a medencében, mondhatjuk, hiszen a Győr Openen a PSN Zrt. sportolója, Iván Bence paralimpiai szintet úszott 200 vegyesen. Nem bánná, ha egy másik számban is összejönne!

Nos, ilyen az, amikor mindenki örül, mindenki boldog! A PSN Zrt. két úszója, Jászó Ádám és Iván Bence még Pécsett megbeszélték, hogy eljönnek a győri versenyre, és drukkolnak egymásnak azért, hogy mindketten olimpiai szintet ússzanak. Jászónak 100 háton kétszer is összejött pénteken, ahogy lapunk is megírta, Iván Bence pedig nem akart lemaradni, hát gyorsan teljesítette a paralimpiai szintet 200 vegyesen!

– Nem volt még szintem, úgyhogy ezzel a céllal jöttem Győrbe. Úgy örülök, hogy sikerült megúszni! – mondta a Pécs Aktuálnak Iván Bence. – Reggel még nem jött össze, de délután már igen, annak is köszönhetően, hogy az egész uszoda egy emberként szurkolt, talán ők húztak be a végén. Jelenleg csak ebben a számban van szintem, de szeretném megúszni száz mellen is. Utána lesz egy kis pihenő, nagyjából két hét, ami rám is fér, érzem magamon, aztán gőzerővel készülünk az áprilisi Európa-bajnokságra. Azt még meglátjuk, hogy ott lehetek-e majd a párizsi olimpián, ez sok összetevős dolog, de én a magam részéről amit kellett, azt teljesítettem!

Természetesen Bence edzője, Jancsik Árpád is nagyon örült ennek az eredménynek, különösen annak fényében, hogy a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Akkor valami már nem működött jól a felkészülésükben, most viszont minden klappolt…

– Merőben más felkészülést dolgoztam ki Bence számára, ami nehéz döntés volt, hiszen részben külön készül Konkoly Zsófitól, akivel hosszú évek óta együtt edzett, de azért nem szakadtunk el egymástól teljesen – mesélte Jancsik Árpád. – Szükség volt a frissítésre! Bence nagyon jól alkalmazkodott, és ez most meg is látszott az eredményen, hiszen két másodperccel jobbat úszott, mint a nyári világbajnokságon, ráadásul a paralimpiai szintje is sikerült. Nagyon büszke vagyok rá! A szintidőért jöttünk Győrbe: a paraúszók más rendszerben szerezhetik meg a kvótát, mint az épek, de köszönet a szervezőknek, hogy hivatalos kvalifikációs versenyként a nekik is biztosították a lehetőséget.

Szép volt, fiúk!

Ezt is kipipálhatja: Iván Bence megúszta a paralimpiai A-szintet 200 vegyesen, naná, hogy nagyon örült neki!