A visszavágón Dibusz Dénes is hibázott, de a szégyenteljes búcsú a legkevésbé sem a kapuson múlott (Fotó: Nemzeti Sport)
Címlap Sport Minden idők e...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megdöbbentő eredménnyel zárult a Ferencváros labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája-mérkőzése: a feröeri Klaksvík elleni visszavágón Budapesten, a Groupama Arénában a zöld-fehérek 3-0-s vereséget szenvedtek, s ezzel rögtön búcsúztak is a sorozattól.

Már a feröeri meccs is égő volt. A Fradi az első mérkőzésen úgy játszott 0-0-t, hogy a Klaksvík közelebb volt a győzelemhez. Persze rögtön a lefújás után jöttek a magyarázkodások, hogy műfű, meg egyébként is, ha jobban megnézzük, tök jó játékosai vannak ennek az ellenfélnek, kicsi volt a pálya, ésatöbbi.

Hablaty!

A visszavágó előtt persze mindenki fogadkozott, hogy majd a Groupamában minden más lesz! Óriási tévedés volt! A jobb csapat a Klaksvík volt, a jobb játékot az ellenfél nyújtotta, a Fradi pedig olyan teljesítménnyel rukkolt elő, ami egészen penetráns volt, méltatlan a klubhoz. Egyszerű a matek: két meccs, nulla rúgott, három kapott gól. Nincs miről beszélni.

A tavaszi szezonban, miután a nemzetközi szereplés véget ért a Ferencváros számára, a bajnokságban olyan produkciót nyújtottak a zöld-fehérek, ami elgondolkodtató volt. Tudni illene, nem csak a nagyok ellen kell felszívnia magát egy sportembernek, hanem a kisebbekkel szemben is maximumra kell törekedni. A nemrég befejeződött wimbledoni tenisztornán például Novak Djokovics nem játszhatott volna döntőt Alcaraz ellen, ha előtte nem veri végig ellentmondást nem tűrően az összes többi ellenfelét. Novak versenyző típus, igazi sportember, ahogy a spanyol csillag is – a Fradiban sajnos lasszóval lehet hozzájuk hasonlót találni. Szögezzük le rögtön: a nívóról ne is beszéljünk!

Attól a dadogós magyarázkodástól, amit a meccs után a tévében lehetett hallani, inkább megkíméltem volna magam, de azért végighallgattam. Olyan volt, mintha beléptem volna egy önkínzó körbe. Hogy sok volt a sérült, hogy Csercseszov számára micsoda nehézséget jelentett nyáron felkészíteni a csapatot a szezonkezdésre… Most ez tényleg komoly?!

Végül kaptunk még egy szürreális kis beszélgetést is. Amikor ugyanis a vezetőedzőt megkérdezte a riporter arról, hogy lemond-e, miután a csapata kikapott egy félprofi feröeri ellenféltől, Csercseszov visszakérdezett: „Warum?”. Vagyis: miért?

Mert ez lenne az élet rendje, kedves mester. Maximum a vezetőség nem fogadja el.

(És még valami, de tényleg csak zárójelben: hogy továbbra sincs igény egy németül perfektül beszélő tolmácsra, az mindent elmond… Az igénytelenség csimborasszója!)

Végeredmény: Ferencváros–Klaksvik 0-3, továbbjutott a Klaksvik 3-0-s összesítéssel.