Címlap Sport Mint a régi s...

Mint a régi szép időkben: Tököli- és Gera-gólok Pécsett! A PMSC Öregfiúk 6-3-ra győzött!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyerekek és felnőttek, nők és férfiak a lelátón, kellemes nyári idő, a pályán pedig remek futballisták!  Mi kellhet még? Naná, hogy gólok, és ezúttal ebben sem volt hiány: a PMSC Öregfiúk 6-3-ra győzött a Magyar Öregfiúk Válogatott elleni gálameccsen. Tököli összesen hármat vágott, de betalált Gera Zoli is – hogy aztán a mérkőzés után közel fél órán át adja az autogramokat. Jó ötlet volt!

Úgy pezsgett a Stadion utca környéke kora délután, mintha valami komoly tétmeccset rendeztek volna. Pedig szó sem volt ilyenről, „csupán” egy gálamérkőzést hozott tető alá a PMSC Öregfiúk Egyesület a PMFC-vel karöltve, a PMSC Öregfiúk–Magyar Öregfiúk Válogatott összecsapás pedig megmozgatta a fociszeretőket. Volt, aki meg is jegyezte, ez a nézőszám már irigylésre méltó lenne egy NB II-es pécsi bajnoki esetében.

Persze nem lehetett ezen csodálkozni. Olyan régi kedvencek futottak ki ugyanis a gyepre, aki tizenöt-húsz évvel ezelőtt, és most is nagyon szívesen néztünk. Igaz, hogy Pisont István már derekas pocakot eresztett, de akkor is ő a legnagyobb király, miként senki sem arra figyelt, hogy hány ősz hajszála van Márton Gábornak vagy éppen Gyánó Szabolcsnak (Tomkáról most ne is beszéljünk), sokkal inkább a játékra fókuszált a publikum.

Ami persze iramát tekintve nem vetekedhetett a mai huszonévesek futballjával, de azért egy-egy labdalevétel, vagy éppen passz vastapsot csalt elő a nézőkből. Bár a válogatott kapta el jobban a fonalat, s már 3-1-re is vezetett, a pécsi öregfiúk a folytatásban alaposan megrázták magukat! Tököli Attila kétszer is betalált, gólt fejelt Fehér Csaba, és „Töki” adott egy finom labdát is Gera Zoltánnak, aki ballal felvágta a léc alá – tombolt a lelátó, csakúgy, mint Bodnár „Boci” védésénél! Az utolsó találatot Gálffy Péter jegyezte, ezzel lett 6-3, ami nagyon jól nézett ki az eredményjelzőn!

A mérkőzés után aztán ünnepélyes pillanatok következtek. Elbúcsúztattak ugyanis hét olyan játékost, akik a felnőtt válogatottban is képviselték a pécsi futballt: dr. Katzirz Bélát és Dárdai Pált (ők sajnos nem tudtak eljönni a rendezvényre), Mészáros Ferencet, Márton Gábort, Gera Zoltánt, Fehér Csabát, Tököli Attilát. Dolgoztak a mobiltelefonok ezerrel, készültek az értékes képek, s bizony jó volt látni, hogy mennyire szeretik az emberek ezeket a remek pécsi futballistákat. Azt pedig külön értékeltük, hogy Gera Zoli, aki a legtöbbre vitte közülük a nemzetközi porondon és a válogatottban, fáradhatatlanul osztogatta az autogramokat és csinálta a szelfiket – hatalmas szeretet vette körül!

Az öregfiúk meccse után jöhetett a PMFC NB II-es szezonzáró bajnokija, amelyen a piros-feketék sajnos nem tudtak nyerni, 1-1-et játszottak a Tiszakécskével. A másik baranyai csapat, a Szentlőrinc az élvonalba feljutott Kecskemét otthonában 7-2-es vereséget szenvedett.

PMSC Öregfiúk–Magyar Öregfiúk Válogatott 6-3 (1-1)

Gálamérkőzés. Pécs, PMFC Stadion. Vezette: Ábrahám (Vörös, Georgiu).

PMSC Öregfiúk: Sólyom – Kónya, Szabados, Palaczky, Gaál – Lehota, Orlovics, Kulcsár, Vén – Gálffy, Gyánó. Edző: Mészáros Ferenc. Cserék: Bodnár, Márton, Gera, Tököli, Fehér, Herbert, Tomka, Kovács.

Magyar Öregfiúk Válogatott: Vida – Fehér, Márton, Nyilas, Madar – Pisont, Rósa – Tököli, Gera, Waltner – Wukovics. Szövetségi kapitány: Gellei Imre. Cserék: Kiss, Szabó, Horváth, Egressy, Sipos.

Gólszerzők: Gyánó (30.), Tököli (43., 57.), Fehér (49.), Gera (55.), Gálffy (61.), ill. Tököli (13.), Kiss (33.), Madar (39.).

Kiemelt kép: pmfc.hu