Shane Linden Henry legutóbb a román élvonalban kosarazott, de az előző szezonban az Oroszlány csapatában is megfordult (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Nagy kosárder...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas mérkőzések elé nézünk az élvonalban a hétvégén, szombaton az NKA Universitas Pécs férficsapata az egyik nagy riválisát, a Szegedet fogadja, vasárnap pedig a pécsi lányok a Sopront „hozzák” az NKA Arénába! A férfiaknál jó hír, hogy jelentősen bővült a rotáció magas posztokon: visszatért Meleg Gergő, és szerződtettek egy új amerikai légióst.

Nagyon jó hírek érkeztek az elmúlt napokban az NB I. A csoportban szereplő pécsi férficsapatról. A bennmaradásért harcoló újonc több mint két hónapig nélkülözte egyik meghatározó játékosát, a makacs deréksérüléssel bajlódó Meleg Gergőt, ennek ellenére bejutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé, a bajnokságban pedig még mindig van esélye arra, hogy a legjobb nyolc között zárja az alapszakaszt. A folytatásban azonban már számíthat Csirke Ferenc vezetőedző a válogatottba is meghívott Melegre, aki hosszú és kemény rehabilitációs munka után ismét tökéletes állapotban van. A pécsi srácokra szombaton nagyon fontos meccs vár, az NKA Arénában fogadják egyik riválisukat, a Szegedet – immár Meleggel a fedélzeten.

– Az alapszakasz a hajrájához érkezett, már csak öt meccs van vissza. Még semmi sem dőlt el, szinte bárki bekerülhet a playoffba, az előttünk álló bajnokik döntenek erről. A Szegedet idegenben le tudtuk győzni, most is képesek vagyunk rá, hogy megcsináljuk: fontos lesz, hogy kellően agresszíven védekezzünk, és végig hideg fejjel kell játszanunk! És persze számítunk a szurkolóinkra is, akiknek a segítsége rengeteget érhet egy ilyen fontos mérkőzésen – mondta Meleg Gergő.

De nem csak Meleg visszatérése az egyetlen változás a keretben: annak érdekében, hogy az NKA Universitas Pécs elérje célját, bennmaradjon az A csoportban, az amerikai Shane Linden Henry személyében új játékost szerződtetett. A 4-es és 5-ös poszton bevethető, 203 centi magas, 30 éves center Brooklynban született, két évig játszott az amerikai egyetemi bajnokságban, majd megfordult Tunéziában és Vietnamban is. A 2022/2023-as szezonban az NB I. A csoportban szereplő Oroszlányt erősítette, legutóbb pedig a román élvonalban szerepelt, a CS Municipal Ploiesti játékosa volt.

A férfiak szombati derbije után vasárnap a nők veszik át a terepet az NKA Arénában. Újabb nagyon fontos mérkőzés vár a pécsiekre, ugyanis a tabella negyedik helyén álló Sopront fogadják – az utóbbi években szinte lehetetlen volt legyűrni az euroligás ellenfelet, most viszont reális esély van rá. Ehhez persze a maximumot kell hoznia Jovan Gorec együttesének, és persze nagyon észnél kell lennie a végjátékban: a Győr, a DVTK és a Szekszárd ellen is az utolsó percekben úszott el a hajó!

Március 2., szombat, 19.00: NKA Universitas Pécs–SZTE-Szedeák.

Március 3., vasárnap, 18.00: NKA Universitas Pécs–Sopron Basket.