Címlap Sport Nagy volt az ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC már a második, a Szentlőrinc pedig az első győzelmének örülhetett a labdarúgó NB II-ben – mindkét baranyai csapat hazai pályán húzta be a három pontot.

A PMFC-nek az újonc Mosonmagyaróvárt kellett két vállra fektetnie hazai pályán, s a pécsiek nem is hagyták ki a ziccert. Még harminc perc sem telt el a mérkőzésből, már két góllal vezettek, és nagyon úgy tűnt, hogy sima győzelmet aratnak. A mindent eldöntő harmadikat azonban csak nem tudták begyötörni, aminek az lett az eredménye, hogy a hajrához közeledve szépítő Mosonmagyaróvár izgalmassá tette az utolsó negyedórát. Egyenlíteni azonban nem tudtak a vendégek, így nagy volt az öröm a Mecsekalján, hiszen három forduló után már hét pontnál tart Weitner Ádám legénysége.

A Szentlőrincre kemény feladat várt, mert bár hazai közönség előtt lépett pályára, az előző szezon negyedik helyezettje, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia rágós falatnak tűnt. A lőrinciek azonban elég könnyen megrágták: az első félidő végére kétgólos előnybe kerültek, s miután a folytatásban is határozottan szűrték az ellenfél támadásait, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. Sőt, ha jobban koncentrálnak és jobb megoldásokat választanak, akkor tovább növelhették volna a különbséget.

A harmadik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny az Ajka vendége volt a harmadik fordulóban. Le a kalappal a mislenyiek előtt, hiszen most sem maradtak lőtt gól nélkül, sőt, kétszer is betaláltak, ám a védekezés ezúttal nem volt elég acélos – a házigazdák cserébe négyet vágtak, s ezzel megnyerték a meccset.

Baranyai eredmények az NB II-ben: PMFC–Mosonmagyaróvár 2-1 (gólszerzők: Harsányi 24. perc, Czingráber 28. perc – öngól, ill. Nagy Z. 71. perc), Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-0 (gólszerzők: Rétyi 26. perc – 11-esből, Daróczi 38. perc), Ajka–HR-Rent Kozármisleny 4-2 (Jagodics 18. perc, Szarka 22. és 74. perc – az elsőt 11-esből, Gaál 76. perc, ill. Vajda 10. perc, Horváth D., 43. perc).

Az NB III-ban: Hódmezővásárhely–PTE-PEAC 2-1.

A Szentlőrinc az első győzelmének örülhetett ebben a szezonban