Konkoly-Tege Hanna kiváló teljesítményt nyújtott a Magyar Kupán, egyéni összetettben második helyen végzett
Címlap Sport Nagyon jól sz...

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület huszonnégy versenyzője vett részt a magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által a közelmúltban Törökbálinton megrendezett Magyar Kupán.

A sportág legmagasabb szintű, legnehezebb elsőosztályú versenyén csak a Pécsi RGSE képviselte a vidéki klubokat, az összes többi induló fővárosi volt.

– Valamennyi korosztályban volt sportolónk a kisgyermektől a juniorokig – mondta Heszné dr. Laczó Andrea, a Pécsi RGSE sportigazgatója. – Az egyéni verseny mellett egy karika és egy labda csapatunk is szerepelt, így a Team versenyben is indulhattunk. Összességében a várakozásnak megfelelően szerepeltünk, minden korosztályban erős volt a mezőny, a budapesti egyesületek mellett nem kellett szégyenkeznünk.

A Pécsi RSGE huszonnégy sportolója közül tizenketten is a dobogóra állhattak, az egyéni csapatversenyben bronzérmet nyert kisgyermek és junior csapatuk, míg a gyermek kategóriában Team versenyben szintén harmadikak lettek. A legjobb helyezést egyéni összetett versenyben Konkoly-Tege Hanna érte el, aki a nagyon értékes második helyen zárt. A szerenkénti versenyekben a dobogó harmadik fokára hat pécsi sportoló állhatott fel, Rácz Emili, Konkoly-Tege Hanna, Csortos Léna, Kristóf-Szinta Déva, Rétháti Dorina és Hesz Franciska Míra, míg Hanna karikával egy ezüstérmet is szerzett.

Két serdülő versenyző, Kachovetz Kinga és Péter Panna idén utoljára versenyeztek egyéniben, hiszen Budapestre költöztek, és a junior csapat válogatott tagjaiként készülnek a jövő évi Európa- és világbajnokságokra. A pécsi egyesület két junior versenyzője, Neukirchner Zoé és az egyéni válogatott Hesz Franciska Míra is jól szerepelt, mindketten továbbjutottak az egy hónap múlva megrendezésre kerülő mesterfokú bajnokságra. Franciska előbb még a Balkán Bajnokságon képviseli a magyar színeket, majd október 5-én
minden Pécsi RGSE-s sportoló indul a hagyományos Pécs kupa nemzetközi versenyen.

A kisgyermek csapat is kitett magáért, bronzérmet kaptak a lányok