Címlap Sport Nagyon ment a...

Nagyon ment a pécsi csapatnak: világbajnokok a PTE sárkányhajósai!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aranyérmes lett a PTE PEAC sárkányhajó csapata az Egyesült Államokban, Sarasotában zajló egyetemi világbajnokságon! Nagyon megy a Pécsi Sárkányoknak, hiszen egy nappal korábban ezüstéremnek örülhettek.

Nagyon jól felkészültek a PTE PEAC sárkányhajósai az egyetemi világbajnokságra – igaz, egy ilyen versenyre csak így szabad elmenni. A csodálatos körülmények között, az Egyesült Államokban, Saratosában zajló versenyen pedig oda is tették magukat a pécsiek, hiszen 2000 méteren ezüstéremmel indítottak.

Egy nappal később sprintelnie kellett a pécsi csapatnak, hiszen a 200 méteres  táv várt a résztvevőkre. Úgy tűnik, ez is fekszik nekik: óriási csatát vívtak az ellenfelekkel, s végül elsőként értek célba. Hiába, a pécsi szív…

A 2000 és a 200 méter után még visszavan az 500 méteres táv, tudtuk meg Hári József csapatvezetőtől. A világbajnokságra 150 csapat nevezett, mintegy 3000 versenyző ül hajóba a világbajnokságon.

A legénység tagjai: Horváth Petra, Gáspár Balázs, Kuszi Alexandra, Kató Hargita, Horváth Márk, Tóth János, Varga Tamás, Bordás Diána, Fésüs Ádám, Várhelyi Eszter, Kacs Máté, Endrei Tamás, Gard Richárd, Gáspár Attila, Bodó Szilvia, Papp Zsófia Zsuzsanna, Debreceni Ferenc, Huth Balázs, Balogh Tamás, Enyedi Vivien, Ivusza Patrik, Baranyai Hédi, Majoros Enikő Flóra.

Ez fölényesen megvan: a PTE PEAC hajója a 3-as számú
Együtt a csapat, óriási volt az öröm