Címlap Sport Nagyon ügyese...

Nagyon ügyesek voltak a lányok – a csarnok falát újra kell vakolni…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Talán a most befejeződött világbajnokság adta az ihletet a Kozármisleny SE női kéziseknek ahhoz, hogy ne kapura, hanem falra szerelt táblára célozzanak. A lányok nagyon élvezték a dartsozást, amit végül egy olyan játékos nyert meg, aki bizony nem először fogott nyilakat a kezébe.

A két ünnep között sem pihentek a mislenyi női kézisek, a karácsony és szilveszter közötti napokat is végigdolgozták. Nem csoda, elvégre a bajnoki szünet nem tart a végtelenségig: nyakukon a baranyai rangadó, január 15-én már összecsapnak a Moháccsal.

– Úgy érzem, az elmúlt hetekben sikerült feltölteni az energiaraktárakat, úgyhogy frissen és felkészülten fogadjuk majd a Mohácsot – mondta a Pécs Aktuálnak Kovács Tamás, a mislenyi lányok vezetőedzője. – December közepén volt tíz nap teljes leállás, aztán a karácsonyi időszakban már „házi feladatokat” kellett végezniük a játékosoknak, a két ünnep között pedig hat tartalmas edzést tartottunk.

A mislenyi csapat mindig arról volt híres, hogy összetartó, remek társaság, kiváló a hangulat – aki egyszer ideigazolt, később nem szívesen állt tovább. Nem mellesleg az eredmények is jönnek, az előző szezonban ezüstérmesek lettek a lányok, előtte pedig a harmadik helyen végeztek, mindezek alapján senki sem lepődhet meg azon, hogy egy-két éve élvonalbeli szereplésről álmodoznak.

Ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljenek, többek között piszok jól kell célozniuk! A két ünnep között gyakorolhattak, de ezúttal rendhagyó körülmények között: nem kapura dobáltak, hanem falra szerelt táblákra. A mislenyi sportcsarnokban ugyanis házi dartsversenyt rendeztek, amely olyan jól sikerült…

– …hogy újra kell majd vakolnunk a csarnok falát! A tréfát félretéve: ügyesek voltak a lányok! Nagyon jól sült el ez a program, minden egyes ilyen alkalom egyre jobban összekovácsolja a társaságot – fogalmazott Kovács Tamás.

A győztes pedig Szabó Panna lett, akinek bizony volt némi előnye a többiekkel szemben…

– Van egy kocsmánk, ahol üzemeltetünk egy dartsgépet. Amikor otthon vagyok és besegítek édesanyámnak, szoktam rajta játszani, szóval nem áll tőlem távol a dartsozás. Mondjuk az első néhány dobásnál még én is el-eltévesztettem a táblát, de utána belejöttem, és rendszerint beletaláltam – mondta mosolyogva a mislenyiek balátlövője, aki azt is elárulta lapunknak, hogy olyannyira képben van a sportágat illetően, hogy még kedvence is van a világbajnokságon. – Ha van rá időm, nézem is a vébét, amelyen Gerwyn Price-nak drukkoltam. Sajnos a negyeddöntőben búcsúzott.

Mint a kézipályán: Markovics Rebekának „passzolják” a játékszert