Címlap Sport Nagyot harcol...

Nagyot harcoltak a pécsi lányok, de végül nem lett meg a kupabronz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyedik helyen zárta a Magyar Kupát az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely a bronzéremért zajló csatán nagyon küzdött ugyan, de kikapott az Euroliga-szereplő Szekszárdtól.

Amíg a szekszárdiak abszolút csalódottan érkeztek a bronzmérkőzésre, a pécsi lányoknak nem lehettek rossz érzései azzal kapcsolatban, hogy nem jutottak döntőbe a Magyar Kupában: a Sopron Basket ellen jelenleg nincs esélyük, márpedig az elődöntőben Fegyvernekyékkel találkoztak. Az erőviszonyok alapján a harmadik helyért kiírt meccsen sem Csirke Ferenc együttese volt az esélyes, de azért a Szekszárd ellen volt némi sansz a bravúrra.

Az első két negyed ezt támasztotta alá. Szoros volt a meccs, a nagyszünetben mindössze három pont (30-33) választotta el egymástól a két csapatot. Aztán sajnos jött a harmadik felvonás, amely során elment a mérkőzés a pécsi lányok számára: az ellenfél tíz ponttal megnyerte ezt a negyedet, s ezzel mindent eldöntött. Az utolsó tíz percben még mindent beleadtak Kiss Virágék, de csak szorosabbá tudták tenni az eredményt, a fordításra nem volt sanszuk, így végül a negyedik helyen végeztek.

NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd 64-71 (17-18, 13-15, 14-24, 20-14)

Killik László női Magyar Kupa, 3. helyért. Miskolc, DVTK Aréna. NKA Universitas PEAC: Marshall 8/3, Dudasova 14/6, Wentzel 4/3, Nelson 9, Kiss V. 23/3. Csere: Simon Zs., Szücs R. 4, Sarok, Brajkovic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer A. 15/12, Friskovec 19/15, Gereben 5, Milic 18, Goree 7/3. Csere: Krnjics, Morgen 7/6, Bálint R., Mányoky. Vezetőedző: Zseljko Djokics.