Óriásit küzdött és játszott a pécsi csapat a Honvéd ellen, nem csoda, hogy a mérkőzés után hatalmas volt az öröm! (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Nagyot játszo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Büszkék lehetünk a férfikosárlabda NB I. A csoportjában újonc pécsi csapatra, az NKA Universitas Pécsre, amely a nyolcadik fordulóban már a harmadik győzelménél tart! A szurkolók nagyon élvezték a Budapesti Honvéd elleni mérkőzést: a hazai triplák szinte felrobbantották a csarnokot.

Két olyan csapat találkozott ezúttal Pécsett, amelyek egyaránt a bentmaradásért harcolnak az élvonalban, nem lehet magasztosabb céljuk. Az NKA Universitas Pécs és a Budapesti Honvéd is 2/5-ös mérleggel veselkedett neki ennek a mérkőzésnek, vagyis hasonló erőt képviselnek, nem csoda, hogy hazai oldalon mindenki úgy volt vele, ha törik, ha szakad, ezt a meccset meg kell nyerni!

A kezdés nem sok jót ígért, hiszen a vendégek kapták el jobban a fonalat, 6-14-nél jött is a hazai időkérés. A pécsi vezetőedző, Goran Tadic szép lassan rendezte is a sorokat – mondjuk nem lettünk volna a játékosok helyében, amikor kiengedte a hangját… A második negyed már a hazai csapaté volt, amely ledolgozta hátrányát, köszönhetően többek között Lados Erik két triplájának, valamint a sérüléséből visszatért Fahrudin Manjgafic pontjainak, így a nagyszünetben már 39-38-at mutatott az eredményjelző.

Ezt követően pedig jött a pécsi show! A folytatásban ugyanis gyakorlatilag elsöpörték ellenfelüket a házigazdák, akik egyrészt óriásit küzdve növelték egyre tekintélyesebbre előnyüket, másrészt úgy tüzeltek távolról, hogy azt öröm volt nézni! Ebben Milan Luzsajics állt az élen, aki végül öt hármast vágott be, de rengeteget tett a közösbe az új csapatában most bemutatkozott Nemanja Nikolic is, aki végül 17 ponttal zárt. Az NKA Universitas Pécs végül 91-79-es, magabiztos győzelmet aratott, amiért egyrészt vastaps járt, másrészt a látottak alapján az sem biztos, hogy nincs elérhető távolságban számukra a playoffba, vagyis a legjobb nyolcba kerülés…

Goran Tadic: – Mondtam a mérkőzés előtt, hogy ez egy igazi derbi lesz, amelyen sosincsenek favoritok, esélyesek! Nagyon jó ellenfelet győztünk le, olyan együttest, amely hozzánk hasonlóan kiemelkedően jó a csapatjáték terén. Gratulálok a játékosaimnak, a kezdetek óta keményen dolgozunk azért, hogy jó csapatot építsünk, amelyben helyet kapnak a fiatalok, és amely megfelelően reprezentálja a Rátgéber Akadémiát. Keményen dolgozunk azért is, hogy kiharcoljuk a tiszteletet az ellenfelek, a szurkolók és a játékvezetők részéről is.

Scherer Bálint: – Először is gratulálok a Honvédnak, mert negyven percen át úgy védekezett, ahogy szokott. Azért nyertünk, mert meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, hosszú volt a rotációnk, agresszíven tudtunk játszani. Nagyon köszönjük a szurkolók segítségét, rengeteget jelentett nekünk!

NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd 91-79 (19-24, 20-14, 25-16, 27-25)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 8. forduló. Pécs, NKA Aréna, 800 néző. Vezette: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Major Ádám. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 6, Benke 5/3, Luzsajics 22/15, Durmo 10, Herger. Csere: Scherer 2, Meleg 1, Lados 9/9, Manjgafic 19/9, Nikolic 17/6. Vezetőedző: Goran Tadic. Budapesti Honvéd: Brown 17/9, Bazsó 10/3, Kopácsi 3/3, Henry 18/3, Peringer. Csere: Djokovic 7/6, Hajdu 3/3, Filipovic 19/3, Reizinger 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Nagy sikerük van a játékoskártyáknak, minden meccs után jöhet a „vadászat” az aláírásra!
Manjgafic tudja, hogyan lehet show-t csinálni: bevágott egy triplát, aztán a közönség felé fordult, és kicsit felpörgette a hangulatot