Címlap Sport Nagyot küzdöt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól hajrázott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a Ludovika Csata otthonában lejátszott bajnokin: a nagyszünetben még hétpontos hátrányban voltak Kiss Virágék, akik végül két ponttal győztek.

Várható volt, hogy kemény meccs lesz, a Ludovika Csata ugyanis nem könnyű ellenfél, a Szekszárd is csak öt ponttal tudta megverni. Az első negyedben alaposan rá is ijesztettek a házigazdák a pécsi lányokra, ugyanis sokkal jobban játszottak, és hamar jelentős előnyre tettek szert (23-14). A folytatásban is nagyon kellett küzdeni azért, hogy csökkenjen a különbség: a nagyszünetben hét, a harmadik negyed után hat ponttal (54-48) vezetett még a Csata.

Aztán jött az utolsó negyed, és a pécsi henger! Jovan Gorec együttese szépen dolgozta le a hátrányát, utol is érte ellenfelét, majd fordított, és már csak másodpercek voltak hátra, amikor 69-71-nél a vendégek támadhattak. Úgy tűnt, minden rendben. Egy lépéshiba miatt azonban a hazaiak megkapták a labdát, s bizony egy hajszál választotta csak el őket az egyenlítéstől: egy duplakísérletet során háromszor pattant a gyűrűre a labda, hogy aztán ne befelé, hanem kifelé perdüljön.

Jöhet a Győr elleni hazai rangadó, amelyre február 25-én, szombaton (18.00) kerül sor a Nemzeti Kosárlabda Akadémián!

Ludovika Csata–NKA Universitas PEAC 69-71 (23-14, 17-19, 14-15, 15-23)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 19. forduló. NKA Universitas PEAC: Rátkai 2, Calhoun 4, Wentzel 14/6, Gwathmey 16/3, Kiss V. 19/3. Csere: Sanchez 2, Katanic 6, Laczkó 6/6, Szücs R. 2, Simon Zs. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: NKA Universitas PEAC