Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat pontot szerzett a három baranyai NB II-es labdarúgócsapat a második tavaszi fordulóban: a PMFC és a Szentlőrinc is idegenben csikarta ki a győzelmet, a HR-Rent Kozármisleny viszont hazai pályán vereséget szenvedett.

A tavaszi nyitányon fájó vereséget szenvedett a PMFC hazai pályán, senki sem számított arra, hogy a Budafok elviszi mindhárom pontot (mondjuk, a Budafok szárnyal, most meg 4-0-ra kiütötte a Kazincbarcikát). A pesszimistább szurkolók rögtön temetni is kezdték a csapatot, mondván, majd most megindulnak lefelé a tabellán.

A piros-feketék azonban csattanós választ adtak a második körben, hiszen idegenben, a Mosonmagyaróvár otthonában győztek 2-1-re! Nem volt ez egy könnyű meccs, nagyon meg kellett dolgozni a sikerért, amit meg is tett Weitner Ádám együttese, amely Tóth-Gábor Kristóf révén az első hajrájában vezetést szerzett, ám a félidőben már 1-1 volt az állás, kezdődhetett minden elölről. A szünet után a pécsiek nagyon igyekeztek, és ennek meglett az eredménye, Gera Zalán ugyanis belőtte a második góljukat, ami győzelmet ért.

Nagyon fontos mérkőzés várt a Szentlőrincre is, ugyanis legutóbb nagyon régen, még tavaly október 22-én nyert Jeremiás Gergő együttese. Az azóta eltelt nyolc forduló alatt csak két döntetlenre futotta a lőrinciek erejéből, akik így belecsöppentek a bentmaradásért zajló harc kellős közepébe. Ebben a helyzetben pedig csak a győzelmek segítenek, ennek megfelelően játszottak ma a negyedik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában. A hazai drukkerek valószínűleg tátott szájjal lesték, ahogy a vendégek sorra lövik a gólokat: az első félidőben betalált Daróczi, Keresztes és Rétyi is, majd a hajrában Taipi megszerezte találatát a Szentlőrinc színeiben, s miután a házigazdák csak kétszer voltak eredményesek, a vége 2-4 lett.

Beindultak a szentlőrinciek is: négy gólt lőttek a negyedik helyen álló Szegednek idegenben! (Fotó: Szentlőrinc SE)

A harmadik baranyai csapatnak, a HR-Rent Kozármislenynek is nagyon jól jött volna egy siker, főleg azok után, hogy a legutóbbi fordulóban, Tiszakécskén 2-0-s vezetésről a hajrában engedték ki Bartháék a győzelmet a kezükből. Sajnos az Ajka elleni hazai meccsen nem termett babér a mislenyieknek, akik hamar hátrányba kerültek, s bár a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, egyszer sem tudták bevenni a vendégek kapuját.

A 22. fordulóban győzött az MTK is, így a PMFC nem tudott visszakerülni a második helyre, viszont megerősítette a helyét a harmadik pozícióban: miután kikapott a Szeged, már négy pont a pécsiek előnye a negyedikkel szemben. Szegedi sikerének köszönhetően lélegzethez jutott a Szentlőrinc, amely feljött a 16. helyre, s mindössze egy pontra van a biztos bentmaradást jelentő pozíciótól. A HR-Rent Kozármisleny továbbra is pengeélen táncol, miután kikapott, nem tudott elmozdulni az utolsó előtti, vagyis kiesést jelentő helyről.

Baranyai eredmények: Mosonmagyaróvár–PMFC 1-2 (gólszerzők: Papp 45. perc, ill. Tóth-Gábor 41. perc, Gera 72. perc), HR-Rent Kozármisleny–Ajka 0-2 (gólszerző: Tajthy 16. perc), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 2-4 (gólszerzők: Papp 47. perc, Kundrák 82. perc, ill. Daróczi 29. perc, Keresztes 37. perc, Rétyi 45. perc, Taipi 80. perc).

A tabella állása: 1. DVTK 46 pont/21 mérkőzés, 2. MTK 44/22, 3. PMFC 44/22, …16. Szentlőrinc 25/22, …19. HR-Rent Kozármisleny 20/22.