Legutóbb tavaly október végén állhattak össze ilyen fotóra a szentlőrinciek: sokat kellett várni az újabb hazai győzelemre (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Nem tud nyern...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy győzelem és két döntetlen, ez a három NB II-es baranyai labdarúgócsapat mérlege a 29. fordulóban. A PMFC hiába játszott hazai pályán, csak egy pontot szerzett a Siófok ellen, a Szentlőrinc azonban végre megörvendeztette a szurkolóit, október óta először nyert saját otthonában.

A PMFC-nek nagyon ment az ősszel, és sajnos nagyon nem megy tavasszal. A pécsi srácok immár az ötödik bajnokijukat játszották 2023-ban hazai pályán, de még egyetlen egyet sem tudtak megnyerni – ezúttal a Siófok csípett el egy pontot a Mecsekalján.

A szurkolók számára kétségtelenül érdekes meccs volt ez, hiszen négygólos döntetlent nézhettek végig. Sajnos a vendégek korán vezetést szereztek egy tizenegyesnek köszönhetően, így aztán nekik állt a zászló, várható volt, hogy keményen fogják védeni ezt az eredményt, nem lesz könnyű feltörni őket. A második félidő elején sikerült, Gera Zalán egyenlített, ám nem sokkal később már ismét a Siófoknál volt az előny. A PMFC mindent megtett az újabb gólért, ami aztán a hajrában össze is jött, Pejovic betalált, de ennél többre nem futotta Weitner Ádám csapatának erejéből.

A Szentlőrincre pokoli fontos meccs várt a Csákvár ellen, hiszen amellett, hogy az egyik közvetlen riválisát fogadta, október óta nem nyert hazai pályán, ami pontosan jelzi, mennyire döcög a szekér. Ezúttal azonban minden klappolt: megvolt a kellő akarat, ami megfelelő játékkal párosult. A házigazdák korán vezetést szereztek Kiss-Szemán Péter szép góljával, az előnyüket pedig végig meg tudták tartani. A második félidő elején emberelőnybe is kerültek, ami után volt esélyük arra, hogy növeljék a különbséget, de az elég kemény meccsen több gól nem született – ezt most senki sem bánta, láthatóan mindenki nagyon örült a mérkőzés utáni közös fotónál!

A harmadik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny az utolsó szalmaszálba kapaszkodott Békéscsabán: ha győz, talán marad sansza a bentmaradásra. A mérkőzés forgatókönyve azonban nem a mislenyieknek kedvezett, akik az első félidő közepén hátrányba kerültek. A szünet után Várkonyi Bence révén hamar egyenlítettek, így felcsillant a remény, ám a hátralévő időszakban nem tudták kicsikarni a győzelmet, az egy pont pedig ebben a helyzetben kevésnek tűnik.

Baranyai vonatkozású eredmények: PMFC–Siófok 2-2 (gólszerzők: Gera 54., Pejovic 90., ill. Farkas 16. – 11-esből, Varjas 65.), Szentlőrinc–Csákvár 1-0 (gólszerző: Kiss-Szemán 12.; kiállítva: Baracskai 47.), Békéscsaba–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Futó 27., ill. Várkonyi 48.).

A tabella állása: 1. DVTK 64 pont, 2. MTK 60, 3. Gyirmót FC Győr 51, 4. PMFC 49, …16. Szentlőrinc 31, …20. HR-Rent Kozármisleny 23.