Tele volt a csarnok a pécsi kosárrangadón, forró volt a hangulat, végül az NKA Pécs bizonyult jobbnak (Fotó: hunbasket.hu)
Címlap Sport Az akadémistá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jó hangulatot, egyben kőkemény, többször is durvaságba hajló csatát hozott a pécsi férfi kosárrangadó. A PVSK otthonában megrendezett bajnokit az NKA Pécs nyerte, amely az alapszakasz során oda-vissza verte városi riválisát.

A két csapatot telt ház fogadta a PVSK otthonában, garantált volt a kiváló hangulat a pécsi kosárderbin. Amely ugyan nem döntött már semmiről a helyezéseket illetően, tét nélküli volt, de mindenki tudta, hogy a presztízs miatt senki sem fogja félvállról venni ezt a csatát.

Nem is vette, de sajnos ez többnyire nem szemet gyönyörködtető kosárlabdát eredményezett, hanem orrvérzésig fajuló, kőkemény bunyós meccset. Az egyik oldalon Halász Ákos, a másikon Scherer Bálint nózija bánta az emberkedést – nem csoda, hogy repkedtek a faultok. A mérkőzés során a hazaiak 45-ször, a vendégek csak 26-szor állhattak a büntetővonalra, ami kétségkívül nem volt reális, ennek fényében különösen nagy dolog, hogy az NKA Pécs nyerte meg ezt a bajnokit.

A vendégek egyébként szenzációsan kezdtek, átrobogtak a hazaiakon, s a 4. percben már 3-14 állt az eredményjelzőn. A folytatásban rendezte a sorokat a PVSK, kiegyenlítetté vált a csata, és a harmadik negyed végén, 61-65-nél érezni lehetett, hogy nagyon izgalmas lesz a hajrá. Az is volt! A házigazdák nagyot küzdöttek, Harler szórta a pontokat, s amikor a 34. percben az amerikai triplájával utolérték az NKA Pécset (77-77), úgy tűnt, képesek lesznek a fordításra. A vendégek azonban ebben a nehéz helyzetben sem zavarodtak össze, nem törtek meg, hanem újabb energiákat mozgósítottak, és a hátralévő percekben faképnél hagyták a PVSK-t, kilenc pontot verve ellenfelükre.

A végeredmény 82-91 lett, ami nem változtatott az alapszakasz helyezésein (az NKA Pécs a PVSK-Veoliát megelőzve végzett az első helyen), ugyanakkor az akadémisták ezzel a győzelemmel jelezték, hogy ha a döntőben összefut a két csapat, ők képesek idegenben is nyerni.

Szrecsko Szekulovics: – Erős meccs volt, gratulálok az akadémistáknak! Az első félidőben nagyon gyengén támadtunk, idegesek voltunk, magas emberből rövid volt a kispad, rengeteg lepattanót szedtek ellenünk. Aztán visszajöttünk a meccsbe 77-77-nél, majd három támadás nem sikerült, így az ellenfelünk újra meg tudott lépni. Megyünk tovább, köszönöm a szurkolóinknak a rengeteg segítséget, nagyon sajnálom, hogy így alakult, javítunk ezen!

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak! Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz ellenfélhez érkezünk. Majdnem végig vezettünk a mérkőzésen, voltak hullámvölgyeink, de a lényeg, hogy megnyertük a találkozót, elégedett vagyok. Gratulálok a PVSK-nak is, sok sikert kívánok a playoffhoz!

PVSK-Veolia–NKA Pécs 82-91 (16-24, 22-22, 23-19, 21-26)
Férfikosárlabda-NB I. B csoport, 26. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok. Vezette: Kapusi Gábor, Földesi Ádám, Szalai Zsolt. PVSK-Veolia: Halász 7, Harler 25/6, Molnár 4, Tóth N. 9, Horti 13. Csere: Bíró O. 7/3, Németh 10/6, Takács, Antóni 7/6, Bíró L. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 8, Kovács P. 2, Kollár 13/3, Meleg G. 18/3, Djordjevics 24/3. Csere: Scherer 2, Meszlényi 4, Lados 8, Benke 10/3, Rátvay 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.