Címlap Sport Nem unjuk meg...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap kora délután hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál visszatér vezetőedzőként a Bundesligában a kiesés elől menekülő Hertha BSC-hez.

Péntek este a Hertha 5-2-re kikapott a Schalkétól a Bundesliga 28. fordulójában, ezzel a német futballbajnokság utolsó helyére csúsztak vissza. A vereség után a berlini klubnál edzőváltásra szánták el magukat, Sandro Schwarzot a korábbi Hertha-edző és magyar válogatott szövetségi kapitány, Dárdai Pál váltja.

A pécsi származású szakember harmadszor lett a Hertha vezetőedzője: először 2015 februárja és 2019 nyara között irányította a csapatot, majd 2021 januárjában vállalta el újra a csapat vezetését, hogy ismét megmentse őket a kieséstől. Ez sikerült is neki, ami után az új szezont is vele kezdte el a Hertha, de a gyengébb eredmények, valamint a sportigazgatóval, Fredi Bobiccsal való konfliktusa miatt 2021 novemberében menesztették őt.

Bobic azóta már nincs a Herthánál, január végén elküldték, és a klub vezetői állítólag már akkor fontolgatták, hogy Dárdait visszaviszik edzőnek, de akkor még kitartottak Sandro Schwarz mellett. A klubvezetésnek azonban most elfogyott a türelme, így az idény végéig ismét az egykoron Pécsen is futballozó edző veszi át a stafétát. A berliniek jelenleg a tabella utolsó, tehát 18. helyén állnak, mindössze 22 megszerzett ponttal. Az idényből már csak hat meccs van hátra, a biztos bennmaradást érő 15. hely pedig négy pontra van a gárdától.

Ez nem nehéz, hanem még annál is nehezebb feladat. Egyáltalán nem volt tervben, hogy ismét a Hertha vezetőedzője legyek, amióta Fredi Bobic távozott, arról beszélgettem a klub vezetőivel, hogy esetleg visszatérek az utánpótlásba. Most viszont megkerestek, hosszú órákig győzködtek, és végül abban maradtunk: megpróbálok segíteni, aztán a nyáron meglátjuk, hogyan tovább

– idézte az NSO Dárdai nyilatkozatát.

(via Nemzeti Sport, Telex, fotó: Twitter/Hertha BSC)