Elkapták a pillanatot: a komlói játékos már a föld felé tart, miután a szemben álló budakalászi Dávid Máté letaglózta (Fotó: Péter Szabó Zoltán)
Címlap Sport A kézilabdapá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Forrnak az indulatok az NB I-es komlói férfikézilabda-csapatnál, mert a Budakalász elleni hazai bajnokin olyan dolog történt, ami nem a pályára való. A házigazdák gólkirályjelölt játékosát, Melnicsuk Viktort brutális szabálytalansággal állították meg: agyrázkódást szenvedett és eltört az orra, a sürgősségin kötött ki.

Kemény sport a kézilabda, nincs ezzel semmi gond. De a túlzott keménység, a sportszerűtlen brutalitás nincs benne ebben a szép játékban, épp ezért kerekedett el minden jelenlévő szeme azon jelenet láttán, amely a Sport36-Komló–Budakalász mérkőzésen történt.

A mérkőzésről készült videófelvételeken is világosan látszik, hogy az 5. percben a vendégek 99-es számú védője, Dávid Máté gyakorlatilag letaglózta a betörő Melnicsukot. Bal kezével akkorát vágott a komlói játékos arcára, hogy eltört az orra, megsérültek a fogai és agyrázkódást szenvedett.

A mindössze 22 éves Melnicsukot a pályáról a pécsi sürgősségire szállították, elképzelhető, hogy műteni kell az eldeformálódott orrát – most úgy néz ki, mintha nem kézilabdázó, hanem bunyós lenne. Amellett, hogy a komlóiak hősies küzdelemben így is kihozták ikszre a meccset (27-27 lett a végeredmény), nagyon sokat veszítettek ezzel a brutális szabálytalansággal, ugyanis a fiatal irányító-átlövő elképesztően jó szezont fut, 128 találattal vezeti a magyar góllövőlistát, ahol ugyebár ott vannak a Veszprém és a Szeged legjobbjai is… Nem mellesleg, a komlóiaknak 32 év után lehetett volna újra gólkirályuk, 1991-ben Keszthelyi Zoltán volt a legjobb mesterlövész hazánkban.

Orrtörés lett a vége (Fotó: Péter Szabó Zoltán)

A brutális ütés önmagában is botrányos volt, a komlói szurkolók viszont emellett azon is felháborodtak, hogy a Horváth Péter–Marton Balázs játékvezetői páros szerint mindezért csak sima két perc járt! Minimum lett volna a piros lap, de akár kéket is adhattak volna, ami magával vonja az eset hivatalos kivizsgálását. Mindezek után nem csoda, hogy a lelátóról kaptak hideget-meleget (miként a vendégcsapat is), amiért lehet, hogy a komlói klubot meg fogják büntetni – pedig tisztában kellene lenni azzal, hogy ez nem egy színházi előadás, amit csendben végig kell ülni.

A komlóiak ügyvezető igazgatója, Szigeti Szabolcs a saját Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait az eset kapcsán: „Nekem furcsa, hogy az őszi meccsen is volt ugyanilyen eset… Mi vállaljuk a felelősséget, gondolom fizetünk megint. Azonban kérem, értsétek meg, sajnos klubként mi nem tehetünk semmit, sem a játékvezetéssel, sem a versenybírói jelentéssel, sem egy súlyos sérülésokozással, sem nézői provokálással szemben sem.”

Mindenki kíváncsian várja, mi lesz az este utóélete: nem kérdés, az érintett játékost, Dávid Mátét, valamint a két bírót is elő kellene vennie a szövetségnek.

Egy jó hír a végére: az ifjú komlói titán, Melnicsuk jobban van. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

Íme az ominózus jelenet, mindenki döntse el, mit akarhatott a budakalászi játékos: