Címlap Sport Ötszörös ango...

Ötszörös angol bajnok a pécsi tanár úr, aki most végre nyert itthon is

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tempó korántsem öreguras, amikor beérnek a hajók a célba, a versenyzők a fülükön is levegőt vennének. A Pécsi Kajak-Kenu Club sportolói kiváló eredményeket értek el az idei masters viadalokon is, Domonkos István végre itthon is felállhatott a dobogó tetejére.

Sokan csak legyintenek a különböző sportágak masters versenyei hallatán, gondolván, öreguras lehet a tempó, nem a legkomolyabb a hozzáállás, és minden elsősorban a jó hangulatról szól. Pedig dehogy! A kajak-kenusok Szolnokon megrendezett masters magyar bajnokságán is már-már vérre menő küzdelmek folytak, mindenki beeladott apait-anyait, a befutónál lehetett kapkodni a levegő után.

– Mindenki bizonyítani akarta, hogy van még cucc a pincében, ahogy ezt Rocky annak idején megfogalmazta. Nagyon erős volt a mezőny, és olyan időket mentek, hogy a rendes felnőtt országos bajnokságon is döntőbe lehetett volna kerülni velük. Az indulók között volt olimpiai bajnok, például Storcz Botond, rajthoz álltak világ- és Európa-bajnokok, mindenkit hajtott a sikerélmény, no meg a versenyzés különleges érzése – mondta a Pécs Aktuálnak Domonkos István, a PKKC 42 éves sportolója, a pécsi Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Mathias Corvinus Collegium angol tanára.

A PKKC versenyzői a szolnoki masters ob-n és a győri maratoni bajnokságon is odatették magukat, több érmet is szereztek. Domonkos számára biztosan örökké emlékezetes marad az előbbi verseny…

– Tizenhat évesen kezdtem csak el kajakozni, országos bajnokságon nem is állhattam dobogóra, viszont kétszer voltam vidékbajnok. Később tizenkét évig Angliában éltem, ahol folytattam a versenyzést, s ötszörös angol bajnoknak vallhatom magam, amire nagyon büszke vagyok. Itthon most először szereztem érmet ob-n: a vegyes négyessel lettünk elsők ötszáz méteren.

A PKKC eredményei a szolnoki masters országos bajnokságon. C1 férfi 500 m: 3. Füzi István. K1 női 500 m: 1. Szmrtyka Rebeka. K4 férfi 500 m: 4. Sánta Viktor–Domonkos István–Kugler Attila–Fekete László. K4 vegyes 500 m: 1. Szmrtyka Rebeka–Domonkos István–Kugler Attila–Seres Barbara (UTE). K2 férfi 500 m: 2. Sánta Viktor–Fekete László. K2 vegyes 500 m: 1. Szmrtyka Rebeka–Sánta Viktor. C1 férfi 200 m: 4. Füzi István. K2 férfi 500 m: 5. Kugler Attila–Varga Máté (UTE). K4 férfi 200 m: 6. Sánta Viktor–Domonkos István–Kugler Attila–Fekete László. K2 női 200 m: 1. Szmrtyka Rebeka–Pálos Panna (FTC). K1 férfi 200 m: 6. Fekete László. K1 női 200 m: 1. Szmrtyka Rebeka. K2 férfi 200 m: 5. Sánta Viktor–Domonkos István. K2 vegyes 200 m: 1. Kugler Attila–Seres Barbara.

A PKKC eredményei a győri maratoni magyar bajnokságon. K2 női egyetemi 10 km: 1. Szmrtyka Rebeka–Sinkó Panna (Göd). K1 női egyetemi 10 km: 2. Szmrtyka Rebeka. Férfi masters 10 km: 3. Fekete László. Férfi masters 10 km: 2. Fekete László–Kasuba L. Szilárd (AVSE). C1 férfi egyetemi 10 km: 1. Füzi István.