Címlap Sport Ezen a szomba...

Ezen a szombaton futnak a rókaűzők

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 17-én, szombaton 9 órakor rajtol a PTE 26. Rókaűzők váltófutóverseny, a PTE Rektori Hivatala elől.

Pécs és Kaposvár között, 85 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 33 csapat vág neki a táv teljesítésének. – számolt be a megmérettetésről az egyetemi honlap. 6 kategóriában lehet indulni.

A verseny rendezői elkötelezettek a természet- és környezetvédelem területén, ezért Orfűtől Pécsig a mezőny az új kerékpárutat használja, illetve a lehető legkisebb káros anyag kibocsátást a hybrid kísérő autók biztosítják.

Idén is lesz falkaverseny, azaz egy rókafalkát három, azonos településről érkező csapat alkot, az egyiknek középiskolásnak kell lennie.  

Az idei verseny különlegessége, hogy a pandémia miatt az érvényes rendeletek betartása mellett, minél kevesebb „kontakt szám”-mal, a futáson kívül kötelező maszkviseléssel és a megfelelő távolságtartással rendezik meg. A váltásnál és időmérésnél használt eszközöket előre fertőtlenítik, majd a használat után azonnal begyűjtik.