Címlap Sport Ott van a péc...

Ott van a pécsi csapat a Sopron és a Szekszárd mögött! Bravó, lányok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bajnokság alapszakaszának fele lement, s tizenegy fordulót követően nagyon jól néz ki a tabella pécsi szempontból: az első helyezett Sopron és a második Szekszárd mögött a harmadik helyen az NKA Universitas PEAC áll! Nem mellesleg: Kiss Virágéknak még a nemzetközi porondon is van feladatuk!

Az NB I. A csoportos női kosárlabda-bajnokságot az euroligás Sopron vezeti az alapszakasz félidejénél – nincs ebben semmi meglepő. Miként abban sem, hogy a második helyen az Atomerőmű KSC Szekszárd áll, vagyis a másik magyar Euroliga-szereplő. Arra viszont kevesen vettek volna mérget a szezon előtt (persze ne is kockáztasson senki!), hogy a két nagyágyú mögött a harmadik helyet a pécsi női hölgykoszorú foglalja majd el, márpedig így van: miután a Csirke Ferenc vezette együttes a 11. fordulóban nyert Cegléden, eldőlt, hogy ennek az etapnak a végén ő lesz a képzeletbeli bronzérmes!

A pécsi női kosárlabda kezd a régi fényében csillogni!

– Nagyon boldogok vagyunk, egyszerűen fantasztikusak a lányok! – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Csirke Ferenc, a pécsi csapat vezetőedzője. – Eddig jó a mérlegünk, mondhatnám, hogy ezt már csak meg kell tartani, de nyilván ez sem lesz könnyű. Harmadik helyen állunk, amit még álmainkban sem, de igen, talán csak álmainkban gondoltunk! Mindenki nagyon büszke lehet a lányokra! Állunk még a nemzetközi porondon is, az Európa Kupában kemény párharc vár ránk a török Nesibe Aydin ellen. A célunk a hazai mérkőzés megnyerése, remélem, sok szurkoló segít majd nekünk, nagy szükségünk lesz rájuk, csakúgy, mint a TFSE-MTK elleni bajnokinkon!

Az NKA Universitas PEAC-ra négy mérkőzés vár még 2021-ben, vagyis elég húzós lesz az ünnepek környéke! December 15-én, szerdán jön a törökök elleni csata a Lauber Dezső Sportcsarnokban, rá négy napra a TFSE-MTK látogat a pécsi szentélybe, december 22-én a Nesibe otthonában lépnek pályára Wentzel Nóriék, majd 28-án a BEAC vendégeként zárják az évet.

Cegléd–NKA Universitas PEAC 69-79 (18-14, 22-15, 7-27, 22-23)

VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 5/3, Szabó Fanni 13/6, Szirony 3/3, Szabó Flóra 3, Kobolák 4. Csere: Holesinska 16/6, Baugh 9, Rakita 8/6, Katona 6. Edzők: Hegedűs Péter, Gaál Gergő. NKA Univeritas PEAC: Dudásová 4, Wentzel 16/6, Marshall 15, Nelson 23, Kiss V. 14. Csere: Szücs R. 2, Selcova 3/3, Brajkovic 2. Edzők: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron.