Címlap Koronavírus Szerdán kezdi...

Szerdán kezdik oltani az 5-11 éveseket, már interneten is lehet helyet foglalni

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnyílt az internetes időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához – közölték a koronavirus.gov.hu-n.

Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri

Azoltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén viszont az oltást nem javasolják – figyelmeztettek a közleményben.

AZ ELSŐ GYERMEKVAKCINA-SZÁLLÍTMÁNY VÁRHATÓAN KEDDEN ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA

Ez 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után három héttel lesz esedékes.

A időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Felhívták a figyelmet arra, hogy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) időpontfoglalójába azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették.

Közölték azt is, a vakcinainfo.gov.hu honlap folyamatosan nyitva van az 5-11 éves gyermekek regisztrálásához. A szülők egy eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermek adatait. Egy e-mail címről egy gyermek adatait lehet rögzíteni.

Kérik a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket; csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen.

Korábban írtunk arról, hogy a pécsi szülők nem zárkóznak el, sőt!