Címlap Sport Pécsi győzele...

Pécsi győzelem a megyei rangadón – egy gyönyörű szabadrúgásgól döntött!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyászszünettel indult a PMFC–Szentlőrinc megyei focirangadó, hogy aztán legyen minden, ami egy futballmeccs savát-borsát adja, pokoli nagy gól, kihagyott helyzetek, parázs párharcok, no meg nem kis tűzijáték a kapu mögött! Nem mellesleg: a végén a házigazda pécsiek örülhettek.

Szomorú pillanatokkal kezdődött a PMFC első tavaszi bajnokija. Egyperces gyászszünettel emlékeztek a szurkolók Károlyi „Hajas” Dánielre, a pécsi B-közép vezérére, aki fájdalmasan fiatalon, 33 évesen hunyt el.

A megemlékezés után a játékosoké volt a főszerep, akik nagyon jó hangulatban ugorhattak egymásnak: sokan voltak a lelátón, a pécsi drukkerek folyamatosan buzdították sajátjaikat, ráadásul a nap is hétágra sütött, tökéletes volt az idő a futballra. A pályán lévők pedig mintha kellő inspirációt kaptak volna mindettől, hiszen még negyedóra sem telt el, amikor Adamcsek szépségdíjas góllal vezetést szerzett a PMFC-nek. Úgy tűnik, nagyon szeret a Szentlőrinc ellen játszani, az őszi egymás elleni meccsen ugyanis szintén lőtt egy gyönyörű gólt.

A vendégek hamar észhez tértek, s néhány perc alatt nem csak egyenlíthettek volna, a fordításra is volt esélyük. Biben ziccerben a kaput sem találta el, aztán Havas lövése után csak Ráczon múlt, hogy nem született gól. Az első huszonöt perc izgalmas történései után aztán kicsit ellaposodott a játék, jobban zártak a védelmek, nem igazán volt gólszerzési lehetőség, így a félidőre maradt az 1-0-s pécsi vezetés.

A szünet után inkább a küzdelem dominált, valljuk meg, nem volt túl izgalmas a mérkőzés. A PMFC masszívan tartotta előnyét és gyors kontrákra rendezkedett be, a Szentlőrinc pedig nem tudta áttörni a pécsiek védekezését. Marián Sluka cserékkel igyekezett javítani csapata játékán, behozta az U21-es bosnyák válogatott Andrija Drljót, majd Miroszlav Grumics is pályára került. Mindez azonban nem sok mindenen változtatott, a vendégek továbbra is csak erőlködtek, a házigazdák viszont magabiztosan állták a sarat. A csata az idő előrehaladtával egyre keményebbé vált, jöttek a smirglis belépők, repkedtek a sárga lapok, nem kímélte egymást a két csapat. Az adok-kapok során azonban további gól nem esett, így a pécsi szurkolók örülhettek a meccs végén: mivel a PMFC a következő három fordulóban egyaránt idegenben játszik, ez a siker most nagyon sokat ért!

Az elhunyt társukat gyászoló B-közép ezen a mérkőzésen alaposan kitett magáért, sokan voltak a keleti kapu mögött, végigszurkolták a meccset, remek hangulatot teremtettek. A mérkőzés végéhez közeledve aztán elég nagy pirotechnikai bemutatót tartottak, durrogott és füstölt a szektor, ami egészen addig rendben volt (persze csak szerintünk, az MLSZ-nél már ez is biztosan kiveri a biztosítékot), amíg két égő eszközt be nem hajítottak Helesfay mellé a pályára. Kár érte, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy emiatt keményen meg fogják büntetni a klubot, ráadásul semmivel nem mutatott jobban a gyepen, mintha a lelátón égették volna el.

PMFC–Szentlőrinc 1-0 (1-0)

Labdarúgó NB II., 21. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Derdák Marcell. PMFC: Helesfay – Sági (Svedyuk, 94.), Rácz, Króner, Preklet, Katona – Zsemlye, Nikitscher, Futó – Geiger (Kónya D., 61.), Adamcsek (Bíró, 86.). Vezetőedző: Vas László. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Hesz, Tamás L. (Kiss-Szemán, 83.), Nagy B. – Harsányi (Grumics, 65.), Havas, Jancsó (Drljo, a szünetben), Biben – Bányai. Vezetőedző: Marián Sluka.

15. perc: Adamcsek lőtt bődületes gólt szabadrúgásból: 26 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába bombázott, a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé (1-0).

Adamcsek gólját ünneplik a pécsi játékosok a B-közép előtt (Fotó: Kurdi József)

17. perc: Erdélyi adott be jobbról, Bibenről teljesen megfeledkeztek a védők, a kaputól 11 méterre nyugodtan levehette a labdát, majd ziccerben a léc fölé lőtte.

21. perc: Harsányi passzolt jobbról laposan középre, Havas 7 méterről a bal alsót vette célba, Rácz azonban a gólvonalon mentett.